От х:

Днес в x:

Посланикът на Украйна и кметът на Хасково организират съвместен бизнес форум напролет

    За организирането на съвместен бизнес форум между украински фирми и компании от Хасковска област се договориха при срещата си днес извънредният и пълномощен посланик на Украйна в България Микола Балтажи и кметът на Хасково Добри Беливанов. Преди да излязат пред медиите двамата се видяха на четири очи.

    По-късно обаче оповестиха, че бизнес форумът, по който са обсъждали първоначалната идея, вероятно ще е през април или май.

    Кметът Беливанов е представил пред госта от Украйна идеята на Хасково за изграждането на голяма бизнес зона на мястото на бившото летище Узунджово, за което се търсят инвеститори. В отговор посланик Балтажи посочи, че ще презентира идеята пред украински компании.

    Евентуалните интереси на украинския бизнес в хасковско ще са насочени към винопроизводството и хранителната промишленост, посочи гостът. „Украинците знаем ,че българското вино е с много добро качество“, подчерта Балтажи. За спомен от Хасково той ще отнесе подарък от кмета на града бутилка червено вино от хасковския регион.

    При срещата украинският посланик е предал на кмета Беливанов и писмо от украинския град Каменка, който се намира в Черкезка област и си търси побратим град от България.

    „Ще се запознаем с историята и профила на този украински град и ще преценим идеята за побратимяване с него“, посочи пред медиите кметът на Хасково.

    На срещата стана ясно, че е обсъдена и идеята за евентуалното предоставяне на почивните бази на община Хасково за гостуване на украински деца.

    „Това би било добре ако се случи, понеже от военните действие в Украйна в момента страдат не само военните, страдат милиони хора, най-уязвими са децата“, посочи украинският посланик.

    Микола Балтажи е в Хасково по покана на Хасковската търговско-промишлена палата за традиционното отбелязване на Трифон Зарезан заедно с още аташета и посланици, представители на бизнеса на различни държави у нас.

    Украинският посланик, който говори перфектно български, призна, че това се дължи на българския му корен. Прародителите му са изселници по време на Руско-турската война от 1829 година от Твърдица, Сливенско.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Ни
      нима
      27 -6
      14:47, 17 фев 2017
      Леле, кмета всичката я втаса и оправи, че и бизнес форуми тръгна да организира. Ако и организацията му ще е като да изчисти града от сняг и лед - забрави. И как ще стане тази вероятност за 1 месец време или 2? Времето ще му стигне колкото да събере 2 хасковски и една украинска фирма в една кръчма и голям форум няма що.
    • 2
      14
      14/88
      9 -16
      15:22, 17 фев 2017
      Слава украине ! Виж коментара
    • 3
      Кр
      Кр.Славова
      8 -2
      15:49, 17 фев 2017
      Поправете си грешката."Посочи молдовския посланик".
    • 4
      Ne
      Nemesis
      8 -3
      23:59, 17 фев 2017
      ***** ** фашистите на Украйна и техните помощници.
    • 5
      Яя
      яяяя
      10 -2
      07:55, 18 фев 2017
      А децата в донецк и луганск които фашистите избиват къде ще се лекуват. Гърбавият дъртак се оказа и голям глупак. Това е то -слагачество на американците. Ако му подадат л**** и кажат че е американско ще го излапа тъпака
    • 6
      Бай Добри не се заигравай с тия бандеровци а гледай към РУСИЯ
    • 7
      22
      22.9
      0 -1
      19:37, 18 фев 2017
      Русофилията е генетично увреждане, предаващо се по наследство и засягащо нискоителигентни и с ограничен интелектуален потенциал човекоподобни!......ФАШИСТИ са руснаците, фашист е Путин..........Целостта на Украйна е призната от всички страни членки на ООН,включително и от Русия....Русия анексира и присъедини Крим към Руската Федерация.....ФАКТ.........Кой е агресор!!!!
    • 8
      Ро
      Родолюбец
      0 0
      15:20, 19 фев 2017
      Че тоя кмет ще изкара ли до пролетта?

    Още новини

    Последни новини