От х:

Днес в x:

Борисов благодари на Първанов за подкрепата

Президентът Георги Първанов няма да приключи мандта си с много приятели във властта след като подкрепи идеята за провеждането на двата избора през тази година в един ден, смята столичният кмет и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Той благодари на президента за подкрепата и се аргументира с думите, че да се „харчат 30 – 40 милиона лева да се правят през месец избори, това е безумие и това е само в полза на БСП и ДПС". Явно властта за премиера е толкова сладка и важна, за да прикрият тези далавери, които са направили, и които са много, категоричен беше той. Борисов отново зададе въпрос към Станише, този път за подписаните посреднически договори за доставка на природен газ от Русия. „Премиерът преди две години, когато се подписаха договори между посредническите фирми за най-важното за България, енергийната суровина за икономиката, къде беше?", попита градоначалникът. Според него причината да бъдат подписани посреднически договори, е че комисионните от тях са отишли при управляващите.
Кметът на София обяви още, че е предложил национално съгласие, която предвижда евродепутатите на България да имат единни позиции за АЕЦ „Козлодуй" или за газопроводите. Борисов отхвърли други възможности за т.нар. национално съгласие, защото според него това означавало управляващите да прикрият далаверите си, които са много.

Нова църква посреща от днес православните християни в софийския квартал „Левски Г", след като Борисов го откри официално днес. Храмът е построен с пари, предимно от дарения. Строежът на църквата "Свети Апостол Йоан Богослов" е започнал през 1995 г., но е завършен едва тази година. Причината за дългото отлагане е липсата на пари, които са били събрани от дарения, предимно на жителите в квартала. Засега църквата е на гола поляна, но Столичната община се ангажира за построяването на паркинг. Според кмета на София Бойко Борисов за облагородяване на района ще помогне и фирма, която прави строеж недалече: „И храма, и това, че се открива на този хубав ден, е добре за два квартала. Има го от 16 години, но последната година направихме всичко възможно да го завършим. Сега имаме проект местото отпред, което е пет декара, да го направим парк и паркинг за Великден", посочи Бойко Борисов. „Дал съм още десет терена за църкви в София, това е начинът, за да не ни обвиняват, че някъде се правят джамии, ето, българите да правят църкви и това правя и аз", добави столичният кмет.
Новооткритата църква ще обслужва два квартала в район Подуяне. По думите на Борисов през последната година от общината са направили всичко възможно храмът да бъде отворен по-скоро. "Петте декара площ около църквата ще бъдат оформени като градинка и паркинг за този Великден", обеща кметът.






Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини