От х:

Днес в x:

”Нинова е актьор, не чупи хатъра на господаря на Позитано”

Лидерът на „Евророма” Цветелин Кънчев атакува БСП и лично председателя Корнелия Нинова, след като партията му беше извадена от лявата коалиция за изборите.

"Евророма" дълги години беше част от коалицията партии, които се явяваха заедно на избори, но на последния конгрес на БСП тя и други няколко, включително още една ромска, бяха извадени. Сега левицата ще участва в предсрочния вот на 26 март с коалиция с "БСП за България", в която влизат 6 формации.

„Всичко започна през 2015 г. след местните избори, когато спряхме кранчетата, от които ежегодно изтичаха пари към фирми на вече настоящия господар на „Позитано”. Той е човек, който плаща на пиарите да го налагат в медиите като хулигана на партията, но това е силният човек на „Позитано”. Корнелия Нинова е уникален актьор, който внушава сила, но тя със сигурност не чупи хатъра на господаря на „Позитано”, а самият той е бил задържан с контрабандни пари на сръбската граница”, заяви тази сутрин пред Нова телевизия Цветелин Кънчев. 

Той отказа да назове име, но заяви, че го налагат като хулигана на партията, но всъщност е "лигльото" на партията.

Ромският лидер очевидно има предвид бившия депутат Кирил Добрев, който през 2000 година се замеси в скандал, след като той и още един мъж бяха задържани в района на ГКПП Калотина в кола с 215 000 германски марки и 43 000 долара. Самият той обясни, че са му били предадени от сръбски гражданин и парите са от търговски сделки. 

Лидерът на "Евророма" коментира и къде ще отидат сега гласовете на партията му.

„Избирателите не трябва да се разглеждат според етническата им принадлежност. Рано е да се каже с кого ще си партнираме. Трябва да изберем човек или формация, която сме признали по някакъв начин. Човек, който е разпознаваем и има воля да промени нещата, защото волята е ключът към решаване на проблемите на страната”, каза той.

По този начин той вероятно намекна за партията на бизнесмена Веселин Марешки, която се казва "Воля". На въпрос дали става дума за него, той не потвърди, но и не отрече.

Кънчев коментира още:

„Президентът Румен Радев не им върви по гайдата и това вбеси БСП”.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини