От х:

Днес в x:

Получаваме веднага свидетелството за съдимост

Националната следствена служба (НСлС) откри нов фронт офис за обслужване на граждани в София.

"Около 70 000 удостоверения издава годишно Националната следствена служба за това дали даден човек има неприключено досъдебно производство срещу него", каза шефът на следствието и зам.-главен прокурор Евгени Диков при откриването на новия офис, предаде БНТ.

Офисът е създаден във връзка с издаваните от НСлС удостоверителни документи за наличие/липса на данни за образувани и неприключени наказателни производства и повдигнати обвинения, необходими при започване на работа; издаване/подновяване разрешителните за оръжия и др.

Помещението се намира на бул. "Д-р Г.М.Димитров" № 42. Там вече работят 3 гишета за работа с гражданите, като едното от тях е съобразено със специфичните нужди на хората с намалена подвижност.

Целта е по-бързо и удобно подаване на заявления и получаване на вече готовите служебни бележки. Необходимостта от подобни удостоверения имат - от президентите и вицепрезидентите до кандидатите за охранителни фирми, обясни шефът на следствието. 

Той призна, че досега процедурата е била доста тромава. Гражданинът, който искаше такова удостоверение, стоеше отвън на бариерата, подаваше документите, след което му се определяше някакъв срок, една седмица, десет дни да дойде да го получи.

"В момента, вече в този т.нар. фронт офис, изнесен офис, всички граждани ще могат да получават в момента на подаването на документите удостоверение, че срещу тях няма образувано досъдебно производство", уточни Евгени Диков.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини