От х:

Днес в x:

12 °C

Има само 4 типа връзки, коя е вашата?

Макар че всяка романтична връзка е различна, според ново проучване има точно 4 модела, в които всяка една връзка (успешна или не) попада. Ето и кои са те.

Драматични връзки

34% от връзките според проучването попадат в тази категория. Това са връзките, при които има множество промени. Когато в началото сте безумно влюбени, не можете един без друг и в един момент "той има нужда от пространство". Или пък от моногамни отношения преминавате към отворена връзка, след което отново се връщате към първия вариант заради непреодолима ревност. Драматичните връзки са точно такива - драматични.

Конфликтни взаимоотношения

12% от връзките според проучването попадат в тази категория. Двойките с такива връзки могат да преживяват промени в отдадеността си, но не толкова често. По-скоро има теми, които не дискутират, които ги възпират от брак или от по-сериозно обвързване. Тези двойки могат да излизат, да живеят заедно от години, без да взимат решението да се обвържат официално. Не е защото не ги е грижа един за друг, а тъй като знаят, че има неща, по които трябва да поработят, ако искат да продължат напред. Според проучването тези връзки е по-малко вероятно да се разпаднат, тъй като, за да го направят, те трябва да поговорят за нещата, които се случват между тях. 

Социално-ангажирани отношения

19% от двойките според проучването попадат в тази категория. Социално-ангажираните двойки често взимат големи решения за връзката си в зависимост от това как техните семейства и приятели виждат партньорите им. Например, обичате приятеля си, но все още не сте взели решение да се изнесете заедно, тъй като неговата майка не ви е най-големият фен или защото вашите приятели не го харесват. Тези двойки се развиват по-бавно, отколкото другите, но също така има по-малък риск от раздяла.

Партньорски-фокусирани взаимоотношения

30% от двойките според проучването попадат в тази група. Партньорски-фокусираните връзки са точно такива, каквито звучат. Тези отношения се движат напред с постоянни и последователни темпове, защото хората в тях съсредоточават вниманието си върху своя партньор, а не върху драмата, игнорират конфликтите, нито пък се интересуват от чуждото мнение. Това е идеалната връзка.

Искате да изградите нещо специално с човека, когато обичате, но как по друг начин може да го направите, ако не се фокусирате върху тях и не ги слушате. Разбира се, трябва да имате живот и извън партньора си, но ако се надявате да имате дългосрочни отношения, трябва да работите заедно с тях, за да го постигнете.

Източник: http://iwoman.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини