От х:

Днес в x:

33 °C

Има само 4 типа връзки, коя е вашата?

Макар че всяка романтична връзка е различна, според ново проучване има точно 4 модела, в които всяка една връзка (успешна или не) попада. Ето и кои са те.

Драматични връзки

34% от връзките според проучването попадат в тази категория. Това са връзките, при които има множество промени. Когато в началото сте безумно влюбени, не можете един без друг и в един момент "той има нужда от пространство". Или пък от моногамни отношения преминавате към отворена връзка, след което отново се връщате към първия вариант заради непреодолима ревност. Драматичните връзки са точно такива - драматични.

Конфликтни взаимоотношения

12% от връзките според проучването попадат в тази категория. Двойките с такива връзки могат да преживяват промени в отдадеността си, но не толкова често. По-скоро има теми, които не дискутират, които ги възпират от брак или от по-сериозно обвързване. Тези двойки могат да излизат, да живеят заедно от години, без да взимат решението да се обвържат официално. Не е защото не ги е грижа един за друг, а тъй като знаят, че има неща, по които трябва да поработят, ако искат да продължат напред. Според проучването тези връзки е по-малко вероятно да се разпаднат, тъй като, за да го направят, те трябва да поговорят за нещата, които се случват между тях. 

Социално-ангажирани отношения

19% от двойките според проучването попадат в тази категория. Социално-ангажираните двойки често взимат големи решения за връзката си в зависимост от това как техните семейства и приятели виждат партньорите им. Например, обичате приятеля си, но все още не сте взели решение да се изнесете заедно, тъй като неговата майка не ви е най-големият фен или защото вашите приятели не го харесват. Тези двойки се развиват по-бавно, отколкото другите, но също така има по-малък риск от раздяла.

Партньорски-фокусирани взаимоотношения

30% от двойките според проучването попадат в тази група. Партньорски-фокусираните връзки са точно такива, каквито звучат. Тези отношения се движат напред с постоянни и последователни темпове, защото хората в тях съсредоточават вниманието си върху своя партньор, а не върху драмата, игнорират конфликтите, нито пък се интересуват от чуждото мнение. Това е идеалната връзка.

Искате да изградите нещо специално с човека, когато обичате, но как по друг начин може да го направите, ако не се фокусирате върху тях и не ги слушате. Разбира се, трябва да имате живот и извън партньора си, но ако се надявате да имате дългосрочни отношения, трябва да работите заедно с тях, за да го постигнете.

Източник: http://iwoman.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 05.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Направете деня си приятен, като избягвате спорове и се въздържате от забележки. Открийте романтиката в живота си и й се насладете, каквито и въпроси да ви тревожат, ще отстъпят място на по-приятните изживявания. Предстоят ви придобивки, които ще променят бита ви.
05 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се дразнете на онези, които не мислят като вас и с действията си внасят безпокойство в делника ви. Бъдете премерени в изказванията, сложете ред около себе си и ще си върнете настроението. Съмненията по отношение на конкретен проект или човек ще отстъпят място на осъзната позиция.
05 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
В съчетание на полезното с приятното, ще изживеете деня си ползотворно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за общата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване. Добри новини.
05 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес няма да се чувствате напрегнати, завладява ви спокойствие и оптимизъм. Действайте целенасочено, не толкова интуитивно, колкото разумно и последователно. Можете да се надявате на успех сред противоположния пол.
05 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Няма да ви липсват съмнения към нещата, с които трябва да се занимавате. Съветваме ви да ги потиснете. Водете се от приоритетите си за деня. Така ще успеете да свършите всичко и да останете доволни от себе си. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване.
05 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще е особено успешен за онези от вас, които се занимават с някакъв вид творчество. Имате изострена визия за действителността, която претворявате доста сполучливо. Не позволявайте самовглъбеността ви да ви изолира прекалено много.
05 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Очакват ви вълнуващи изживявания. Постигате с лекота целите си и се заемате с нови дела, които не са били планирани за този момент. Настроението ви е чудесно и с него ще сте отмора за всички около вас. Откривате възможност, която не сте забелязвали досега, и на която ще се посветите за в бъдеще.
05 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Каквото и да ви притеснява, не изпадайте в униние. Изход се намира, стига да има желание. Не се задълбочавайте върху неща, които не са толкова значими и ще се забравят бързо. Очакват ви професионални и лични изяви, запазете енергията си и работете върху проектите си.
05 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Някои от вас усилено работят по определена идея, в която виждат голямо бъдеще. Наистина вие се отличавате с оригинална мисъл, но и с ентусиазма да осъществявате идеите си, което всъщност е голямото ви предимство. Получавате покана за грандиозно мероприятие, едва ли ще загубите ако го посетите. Възможно е да срещнете човека, който отдавна сте търсили.
05 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Работата ви днес може да бъде натоварена. Очакват ви много задачи, на които трябва да обърнете внимание. Бъдете концентрирани и съумявайте да реагирате на време. За предпочитане е да действате самостоятелно. Така ще успеете да свършите всичко, което сте планирали.
05 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Доброто ви настроение и желание за общуване ще улесни познанствата, някои от които ще ги имате за дълго. Ролята ви на помирители е вашата мисия за момента и я следвате добре. Приятни изненади ще повишат настроението и ще ви карат да търсите нови предизвикателства, но не избързвайте с плановете си.
05 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече успехи ще имате, ако пристъпите към задачите си грижливо и отговорно подредите програмата си за днес. Други ще пристъпят към поредните изпитания, свързани най-вече с професионалната им реализация. Ще избегнете грешките, ако по-малко се доверявате и следвате собствената си логика.
05 авг 2020
Последни новини