От х:

Днес в x:

Тръмп налага 20% данък на всички мексикански стоки

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подкрепя въвеждането на 20% мито върху вноса от Мексико, за да се плати за стената по границата между двете страни.

Когато гледате плана, който се оформя сега, може да се въведе цялостна данъчна реформа върху вносните стоки от страните, с които имаме търговски дефицит, като Мексико“, отбеляза прессекретарят на Белия дом Шон Спайсър.

Вносът на стойност 50 млрд. долара може да се обложи с 20% мито, каквато всъщност е практиката в други 160 държави, каза Спайсър.

Сега политиката на нашата страна е да се облага с данъци износът, а вносът свободно да се допуска, което е глупаво. С обмитяване на вноса можем да изкараме 10 млрд. долара на година и лесно да платим за стената, обясни говорителят.

Мексико категорично отказа да плаща за изграждането на стената.

От това изказване не става обаче ясно дали Спайсър има предвид въвеждане на мито от 20% върху вносните стоки от Мексико или корекция на граничните такси върху вносните стоки, която ще обхване и други държави, отбелязва изданието "Политико", цитирано от "Фокус". 

Кметът на мексиканската столица Мексико сити Мигел Анхел Мансера междувременно критикува американския президент Доналд Тръмп.

Изглежда той води бизнес надпревара, заяви Мансера, допълвайки, че Тръмп не работи за изграждането на „конструктивни политически връзки“, цитира го 'Синхуа".

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини