От х:

Днес в x:

Разследват болничен шеф за фалшива диплома

Прокуратура в Дупница разследва бившия управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Дупница Росен Тимчев за фалшива медицинска диплома.

Срещу него е образувано досъдебно производство за упражняване на професия без съответна правоспособност и за съставяне на неистински официален документ, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. 

Разследването е започнало след сигнал от Агенция „Медицински одит“ и председателя на Общински съвет в Дупница. В него се посочва, че временно назначеният за управител на болницата Тимчев е представил в Агенция по вписванията копие от диплома за завършено висше образование със специалност „Здравен мениджмънт“, за която след проверка на Министерство на образованието е установено, че е неистинска. 

Установено е, че текстът “вярно с оригинала“, подписът към него и този под снимката на дипломата са изписани от Тимчев. От справка на МОН обаче е видно, че той не притежава съответна правоспособност, за да заема длъжността управител на лечебно заведение. 

Разследването продължава, уточниха от прокуратурата.

Преди няколко месеца Районна прокуратура - Стара Загора внесе втори обвинителен акт срещу д-р Иван Вуцов за упражняване на лекарска специалност без правоспособност. 55-годишният бивш шеф на отделението по инвазивна кардиология в Университетската болница в Стара Загора, за който още миналата година се разбра, че е работил без диплома, беше обвинен и за престъпление против реда и общественото спокойствие. 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини