От х:

Днес в x:

Хасковските села затънаха в боклук, някои не са чистени от Нова година (обновена)

    Селата в община Хасково затънаха в боклуци, сигнализираха кметове. След като вчера стана ясно, че в областния град е избухнала истинска война за сметта и двете фирми, които през януари си предават една на друга дейността по почистването, влязоха в ожесточен конфликт, селските управници изреваха, че при тях положението е нетърпимо.

    В някои от селата контейнерите не са изпразвани от Нова година, твърдят управниците. Според кмета на Маслиново Недялко Петков кола на почистващата фирма е идвала за последно на 5 януари. Според графика това трябва да става всяка седмица. Камионът обаче не могъл да влезе в някои улици и изпразнил контейнерите само в центъра. „Шофьорът обясни, че гумите му са като галоши и ще закъса“, обясни селският управник. Кметът на Маслиново нашумя наскоро с прикаченото на джипа му гребло, с което сам чисти селото от снега, а видеото стана хит във Фейсбук.

    Селата на общината се чистят от фирма "Глобъл клинър", чийто шеф е и началничката на "Титан" Яна Маринова.

    Така контейнерите преливат, а хората хвърлят торбичките си около тях. Там обаче ги нападат кучета и котки, които разнасят боклука из цялото село.  

    Подобно било положението и в останалите села на общината. Препълнени са контейнерите в Манастир, Малево, Корен, Книжовник. В някои села кметовете се опитвали да опразнят съдовете за смет, като горят някои от изхвърлените кашони и хартии.

    Шефката на почистващата фирма Яна Маринова потвърди, че техните коли не са събирали боклука от селата. Според нея причината е, че тесните селски улици са недостъпни за камионите им.

    От общината пък заявиха, че фирмата няма да види и лев за несвършената работа. От администрацията допълниха, че се прави протокол за всеки неизчистен контейнер. Както и че оправданието за непочистени пътища и улици е несериозно, защото в общината няма затворени пътища до селата, нито пък непроходими улици в тях.

    Според Яна Маринова обаче греблата на снегорините, чистили в селата, са по-тесни от техните камиони и въпреки че улицата е проходима, големите им машини не могат да влязат в тях.

    Тодор Кръшков    

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (15)

    • 1
      Не
      некадърно управление
      40 -6
      09:02, 26 яну 2017
      Становището на общината е ясно без да го казват - ще кажат "двете фирми да се разберат" и така ще си измият ръцете. Кмета изтърва положението в Хасково и селата. Как да наречем това - боклуци, лед по улици и тротоари, безводие, мръсотия, тъмни улици, тумби кучета? Некадърно управление се нарича това.
      • Пр
        Правилно-няма да им се плати
        14 -5
        10:02, 26 яну 2017
        Много парвилно решение е да не им се плаща. абсолютно размятали боклуците хората да им гледат резила друг дса им опира пешкира. Сега като не видят пари ни едните ни другите ще разберат , че не може да се подиграват с хората така.
        Адмирации към решението на общината да не им плати.
    • 2
      Въ
      Въпрос
      40 -5
      09:08, 26 яну 2017
      Защо се въвежда пропусквателен режим с в сградата на община Хасково,нали общината щеше да е достъпна за всички?!
      • Пр
        Правилно-няма да им се плати
        16 -8
        10:07, 26 яну 2017
        Лошо, че с това име влизам пак да коментирам , но исках да питам преди бай Георги до баничките ли посрещаше. И до сега си има охрана на входа, момичето пита възпитано къде отивате за да ви насочи при служителя който отгавяра за вашия проблем. Никой не е спрян и до сега. А тая оградка е по скоро заради общинарките дето ходят на работа в 9 и си тръгват в 4 май май на тях им припари сега и те дращят по форумите. Как си излизаха да си правят косичките преди обед следобед ноктите и да попушат на входа..ей това е проблема
    • 3
      Во
      водкаджия
      15 -2
      10:11, 26 яну 2017
      Тия от общината да не се изказват за пътищата, защото пътя от с.Корен до с. Елена е пързалка
    • 4
      Iy
      IYI
      15 -1
      10:34, 26 яну 2017
      И в хасковските квартали е така , В Тракийски не са влизали титаните от Коледа.... Питаме ние : Къде отиват парите от данъците ни ?
    • 5
      11
      111
      20 0
      10:36, 26 яну 2017
      След като за боклука -"От общината пък заявиха, че фирмата няма да види и лев за несвършената работа" , защо за снега по улиците и тротоарите ще плати на атаман???? Тук няма свършена работа , защо се плаща на час???????? Защо не ги санкционирате и тях?????
    • 6
      Ме
      метла
      13 -3
      11:05, 26 яну 2017
      Метлата,метлата,само тя оправя настоящите управници.Преди няколко дни по Дарик радио зам.кмета Евгени Консулов обясняваше как всичко е добре и няма никакви проблеми след снеговалежа.Абе,аланколу,ти на друга планета ли живееш? Или като си съученик и участник в далаверите на Малкия Мавър си мислиш,че си хванал за шлифера Бай Х.й? Да,ама не!Скоро ще го разберете некадърници!
    • 7
      56
      567123
      3 -10
      11:33, 26 яну 2017
      Метлата на омразата май се е развъртяла яко. Не ра... Виж коментара
    • 8
      Ха
      Хасковска балама
      4 -7
      12:17, 26 яну 2017
      Проличава си колко прост народ живее в Хасково, знаете само да плюете по форумите. На Вас дами и господа всичко ви е криво и не виждате светлина. Който и да дойде да ви управлява Вие само ще си останете едни злобари и ще продължавате да злобеете. Еми вземете се в ръце и заедно положете усилия за почистване, помощ, обединяване, дайте идеи бе тъпанари! Ясно е че ситуацията е усложнена, почистиха се булевардите до асфалт, отвориха се и нови дупки от ледовете и греблата на машините. Сега пак ще ревнете че асфалта ви не е гладък. Вместо да пишете тук влезте и си почистете пред домовете, прости хора!!
    • 9
      До
      До 567123
      8 -1
      12:25, 26 яну 2017
      Уважаеми ,общинарю от Герб,не знам къде виждате безпричинни хули или омраза.Боли когато гражданите справедливо ви търсят сметка за несвършеното.Всякакви оправдания за "война" между сметопочистващите фирми за неоправдани защото не само това е проблема.Справянето с безводието и ледените улици затрупани с боклуци е изцяло задължение на общината,а обещанието за светло бъдеще вече сме го слушали преди изборите.Оказа се,че не само не е светло,но е на светлинни години от това което беше при предишното общинско управление.Колкото и да ви е мъчно това е истината.Апропо аз не съм трол,а гражданин загрижен за Хасково.
    • 10
      Хо
      Хойов
      7 -1
      12:42, 26 яну 2017
      Оставка!!!
    • 11
      Ст
      стефан
      10 -3
      12:51, 26 яну 2017
      Кмете нищо не направи!!!!!!! много плюхте по стария кмет,аз също...признавам,но ако беше той това нямаше да се случи никога, убеден съм нямаше да ги има тези своеволия, в общината е пълна лудница никой не знае какво прави там.Надявам се да си дойде Георги Иванов и всичко да си дойде на мястото пък вие пак си го обвинявайте....но това все пак е само един сняг все още нищо не сте видели.....сега тепърва ще видите как една община се превръща в най пропадналата.....Благодарим ти Делян Добрев....знаем кой стои зад всичко това,не си мислете че сме глупави......Приемам всякакви критики за коментара си,но никой не може да ме убеди че при Георги Иванов беше по-зле.....и най-важното до всички обикновени граждани.....БЕЛИВАНОВ УВЕЛИЧИ ЛИ ВИ ЗАПЛАТИТЕ ???не-нали....
    • 12
      Пр
      призив
      3 -1
      13:45, 26 яну 2017
      Оставка на кмета Беливанов и отгворните за плачевното състояние на Хасково и селата. Стига сте се оправдавали с хората - те излязоха и чистиха, но как да стигнат закъдето са тръгнали като единствено са изчистени булевардите. Ми то живота не е само булеварди и магистрали, нали???? По малките улици е леш ама истински леш. За тротоарите да не говорим - ледени пързалки по 50 см. Стига с тая песен, че хората не чистят и снега е много. ОБЩИНАТА НЕ СЕ СПРАВЯ. ТОВА Е. ХОДЕТЕ СИ.
    • 13
      78
      7878788888..............
      2 0
      13:54, 26 яну 2017
      Съгласен съм, че кметът и заместниците му не са организирали работата за зимния сезон. Но, къде са общински съветници, които представляват гражданството и контролират дейността на кмет? Не чухме през тези дни някой да поиска сметка и отговорност за цялото безхаберие в града. Снегът ще се стопи, а тогава ще дойдат наводненията. Напомням, за да не кажат после кметове и общински съветници, че не са подготвени. Подготвяйте се! А, ако не сте в състояние да се справите, значи нови избори!
    Последни новини