От х:

Днес в x:

Нови проекти за пречиствателни станции по южното Черноморие

Премиерът в оставка Бойко Борисов и министър Ивелина Василева присъстваха на старта на проекти за пречиствателни станции за Приморско, Китен и Айтос

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Община Приморско Димитър Германов подписаха договор за отпускане на безвъзмездна финансова помощ за реконструкцията на пречиствателната станция, обслужваща Приморско и Китен, предаде БТА.

Договорът бе подписан в Приморско в присъствието на премиера в оставка Бойко Борисов. На събитието присъстваха и министърът на транспорта Ивайло Московски и кметът на Бургас Димитър Николов. 

Общата стойност на проекта е 22 500 000 лева, като безвъзмездната финансова помощ е 17 милиона лева. 

Сега съществуващата пречиствателна станция е строена преди 37 години и е била предназначена за 28 000 еквивалент жители, каза министър Василева. 

По думите й с реконструкцията капацитетът на пречиствателната станция ще нарасне двойно повече. 

Новият проект ще допринесе за развитието на туризма, заяви Борисов. Вече морето ще е чисто, добави той. 

Премиерът и министрите посетиха и Айтос. Там министър Василева даде началото на проекта за изграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води в града. 

Проектът се финансира по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г." 

Непречистените води сега се заустват в река Айтоска. С изпълнението на проекта ще се повиши качеството на живот на жителите на град Айтос, каза министър Василева. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини