От х:

Днес в x:

Голямата киша, голямата сол - ”смърт” за обувките

Десетки са получените в БНТ сигнали на зрители от цялата страна, че химикалите, разпръсвани по улиците и пътищата, разяждат гумите на колите и дори обувките ни.

Проверка са направили кореспондентите на телевизията във Велико Търново. От общината там са обясниха, че започва използването нов химикал, а до сега са се борили против заледяването единствено със смес от луга и сол.

И в старата столица има хора, които се притесняват, че смесите, с които се опесъчават улиците, могат да увреждат гумите на автомобилите им и дори ходовата част.

„Като цяло химикалът си е опасен препарат и за асфалта, който се напуква и след време се рони", смята местен жител. Снегът в комбинация с инертните материали, химикалите, лугата и солта, се оказват пагубни и за обувките ни.

Здравка Симеонова е обущар повече от 40 години. Тя казва, че дори и естествената кожа не може да устои на зимните условия.

"Най-вече обувките се разлепват от самата вода – добавя Симеонова и препоръчва - Всеки ден мазане с боя за обувки, изсушаване, но не до печка или да не се перат в пералня, защото пералнята ги разсипва. Голямата киша, голямата сол всичко това уврежда кожата на обувките."

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини