От х:

Днес в x:

Христо Иванов: Имаме списък с далавери за разследване

Имаме списък с конкретни далавери, за чието разследване в парламента ще настояваме, каза по bTV Христо Иванов, лидер на новоучреденото "Движение Да, България".

„Например КТБ, „Булгартабак”, ситуацията около „Лукойл” и неплащането на данъци, всички схеми, които се свързват с ПИБ или с един от най-големите инвеститори в България, един невзрачен и никому неизвестен кипърски адвокат, зад когото очевидно се крие някой друг”, заяви Христо Иванов. 

Новата партия беше учредена преди два дни.

Списъкът ще покаже кои са онези обори, които искаме да изчистим, и той ще отблъсне много подобни оферти и желание за работа с нас, поясни той. 

Знам отвътре, че проблемите на съдебната ни система и на борбата с корупцията са политически, каза Иванов. 

Не можем да говорим за образование, за здравеопазване, национална сигурност, без да решим проблема с разрушаването на българската държавност от корупцията”, категоричен е той. Според него този проблем се решава в парламента и чрез промяна на политическата сцена. 

Почти във всяка партия от големите, включително в ГЕРБ, има страшно свестни хора. С тях индивидуално ние сме готови да работим, стига те да желаят, посочи Иванов.

„Не е моя работа да давам оценки и присъди за Бойко Борисов. Нека той да се огледа в този списък, както трябваше да се огледа в огледалото и сам да прецени”, отбеляза той. 

„Мисля, че неговата партия може да го принуди към по-друго поведение”, коментира и доц. Кристиян Таков.

Поставили сме високо като приоритет необходимостта да покажем липсата на зависимости от един конкретен фактор, както и да се казва той”, коментира Христо Иванов във връзка със съмненията, че новата партия се свързва с Иво Прокопиев. 

От самото начало обявяваме как се финансираме, какво харчим, имаме широка база дарители. Средният размер на даренията, които получаваме, е около 120 лева. Няма място за зависимост от един олигарх. „Да, България” се създава върху дух на непримирима независимост. Нито един от хората в нашия Национален съвет няма да си даде името и лицето, за да бъде параван на някого”, увери Христо Иванов. 

Доц. Кристиян Таков обяви, че засега няма тема, по която би инициирал референдум, а ако го направи, ще бъде с „грамотни въпроси”. 

Не мисля, че главният прокурор трябва да се избира пряко, каза още бившият правосъден министър, като допълни, че и конституционно тази тема не може да се постави.

„Това е избор, за който трябва да се направи преценка за кръг от професионални качества, които не мисля, че могат да се подлагат на този тип гласуване”, поясни той.

Нямам томахавки със Сотир Цацаров, категоричен беше Христо Иванов. 

„Имам критика към всеки един главен прокурор досега, защото системата е сбъркана. Това, че Цацаров има недалновидността да застане в защита на тази система, която е доказала своята порочност, е негов избор. Нямам с него война”, отбеляза той.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ем
    Емо
    1 0
    11:13, 9 яну 2017
    Да бе! Играе с Прокопиев а па ше разследва далавери! Дръж ми шапката!
  • 2
    Ив
    Иванов
    0 0
    18:53, 9 яну 2017
    Кога народа ще диша.Г-дин Иванов разгледайте и пенсиите на хората които Калфин набързо ги махна как ги разпределят от НОИ
  • 3
    Па
    Пацо
    1 0
    19:57, 9 яну 2017
    Скоро май ще трябва да добавим е неговите далавери към списъка. Хич не му вярвам на тоя.
  • 4
    Се
    Селимар
    1 0
    22:34, 9 яну 2017
    Още една пионка създадена от американците! Христо Иванов вече е готов да оказва пряко влияние в политиката на България и да обслужва задкулисно интересите на Прокопи!
  • 5
    Ис
    Искра
    1 0
    22:45, 9 яну 2017
    И в този списък влизат само далавери, за които говорят едни определени медии свързани с бизнесмена Иво Прокопиев. Май за това и далаверата с Каолин я няма в този списък. Само този факт ми говори достатъчно добре, че Христо Иванов е поредната кукла на конци, чиято роля ще бъде олигархът Иво Прокопиев да се добере до властта и след това да си продължи с далаверите. Кръгът, който му създава партията на Иванов е същия, който направи и Реформаторския блок, е видяхме ги – не направиха нито една реформа, а се оядоха с далавери и държавни пари.
Последни новини