От х:

Днес в x:

Бъчварова: Действия срещу престъпността

Правителството отпусна 7 млн. лв. за акцията „Полицай във всяко село“, за да може да се обезпечи патрулирането на униформени екипи в малките населени места, преди да бъде възможно назначаването на още 1100 полицаи.

Това обясни пред бТВ вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова. С тези 7 млн. лв. създаваме възможност поне по 230 км на ден в повече да изминава един патрул, каза Бъчварова. По повод обвиненията, че с тази акция ГЕРБ си „купува гласове“ за предстоящите извънредни парламентарни избори, министърката заяви: „Правим го сега, защото сега имаме възможност. Резултатите ще се видят след 2 месеца. Няма никакъв партиен егоизъм, нещо повече – даваме възможност служебното правителство да продължи акцията, без да търси пари. Можехме да спрем и ако се върнем през април, да го направим. Но ние решихме да го направим сега.“

Бъчварова добави, че МВР си сътрудничи с частните охранителни фирми. В момента подготвяме инструкции за техните служители, за да може те и служителите на МВР да си сътрудничат по-добре, каза още тя.

ГЕРБ работи с десни партии. Реформаторите продължават да са основният ни партньор, заяви тя. На този етап шефката на МВР не коментира новоучредената партия на Христо Иванов.

Категорично обаче отрече, че границата ни като "паяжина", както твърди Иванов Не знам кой консултира г-н Иванов, една такава констатация подценява усилията на всички граничари. Само вчера има 4 души, преминали българската граница с Турция.

Мерките от последната година доведоха до този резултат. Възможно е да има случаи на корупция, установили сме някои, тези служители са отстранени. Имаме цели екипи, които са били наказани и отстранени, уточни тя.

Източник: http://fakti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини