От х:

Днес в x:

СДС–София свали лидера си, на мястото му е д-р Антон Койчев

Зам.-министърът на икономиката и заместник на Божидар Лукарски в СДС Любен Петров е отстранен от председателското място в софийската организация на партията.

Предсрочните парламентарни избори взеха първата си жертва, коментира "Капитал".

Това стана на заседание на Градския съвет на СДС-София, което се проведе вчера вечерта. Основният аргумент за отстраняването на Петров беше, че не е свиквал заседание на Градския съвет над 8 месеца, както и че е правил опит да закрива действащи структури на партията в София.

Но ден преди това Любен Петров изпрати писмо до членовете на НИС и на Националния съвет на СДС, в което посочва, че софийската организация настоява за сближаване на позициите с ДСБ.

Избран е нов председател на СДС - София, обяви снощи пресслужбата на синята партия, цитирана от БТА.

Общинският съветник от СДС от групата на Реформаторския блок в СОС, д-р Антон Койчев, беше избран за председател на СДС-София на редовно заседание на организацията, насрочено преди седмица, се казва в съобщението.

За заместници на хирурга от Александровска болница бяха избрани народният представител Борислав Миланов, общинските съветници Миглена Горанова и Радослав Абрашев, както и Илия Лазаров, Пламен Антов, Личо Гогов, Елинка Николова.

Секретар на столичната организация на СДС е Красимир Сираков, а председател на предизборния щаб - Свилен Милушев.

На заседанието присъстваха 61 от 78 имащи право на глас членове на СДС- София. Всички единодушно гласуваха за председателя и ръководството на столичната организация.

СДС-София изрази пълната си подкрепа за националното ръководство на партията и водената от него политика.

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини