От х:

Днес в x:

невена: влюбена съм!

За малко повече от година и половина първата бг победителка в „Мюзик Айдъл" Невена Цонева вече има един албум, много хитове и работи върху втори. Участва в националното турне на Слави Трифонов и Ку ку бенд, както и в румънския международен музикален фестивал Golden Stag, в Лондон влезе в покоите на един от законодателите на световната музика Universal Music, а Руши Видинлиев направи филм за пътуването й. Освен че сбъдва мечтите си за кариера, от август 2007 Невена е щастливо влюбена. За своята любов тя разказа първо на EVA.

Невена, какво ново се случва в живота ти?

Току-що записах нова песен на български и английски. Българският вариант се казва „Името ми", английският - Give It To Me. Музиката е написана специално за мен от композитор от екипа на Universal, а парчето, подкрепено от Nescafe 3 in 1, го изпълнявам заедно със Стоян Роянов ЯЯ и националния шампион по бийтбокс Скилър. В личен план от година се радвам на споделена и щастлива любов. Приятелят ми е Венелин Венков - барабаниста на Ку ку бенд. Нещата помежду ни се случиха миналото лято на турнето, когато бяхме в Плевен.

Не прехвърчаха ли искри още по време на „Мюзик айдъл"?

Всяка седмица се срещахме по 2-3 пъти, докато репетирахме, но го мислех за много надут. Той мислел същото за мен, защото съм по-мълчалива и интровертна. Пък и нямаше да се впусна във връзка точно в този момент. И то с човек от формата. По регламент нямахме право, а аз спазвам изискванията.

Имате ли дата, която обявява началото на връзката ви?

11 август. Отбелязала съм си я. Тогава се целунахме за първи път.

Сега живеете ли заедно?

Всеки си има квартира и доскоро се виждахме или у тях, или у нас - по-често, понеже предпочитам да съм си вкъщи. След Нова година мислим да се преместим в обща квартира. Венко е по-голям 14 години, но с него се чувствам толкова добре, че просто... Не искам да си помисля за друг.

Той е разведен, нали? Как се разбираш с дъщеря му?

Разведен е от 12 години, дъщеря му е на 14. Приятелки сме. Даже наскоро й помагах по български език, защото съм кандидатствала с български.

Родителите ти как приеха връзката ви?

В началото мислеха, че е от ден до пладне. Той е известен музикант, а за известните хора има мнение, че не могат да имат трайни връзки. От друга страна, им харесва, че е музикант, защото и майка ми, и баща ми, и родителите им са се занимавали с музика. Дядо ми е един от основателите на духовия оркестър на Севлиево.

Още ли учиш маркетинг?

Да, във Велико Търново. Човек не знае накъде ще тръгне животът му. От средното ми образование имам диплома за сътрудник на едър и дребен бизнес. Ходила съм и на солфеж, но не исках да уча в Консерваторията. Искам да оформям собствен стил. И ако имам някакви въпроси, ги задавам на хората, от които мога да получа професионален отговор.

Венко давал ли ти е съвети как да се справяш с популярността?

Винаги ми е казвал, че най-хубаво е да се опитам да се запазя естествена, както и да се променя животът ми. А той се промени коренно и за изключително кратко време преживях много неща. Слави Трифонов и Ку ку бенд също бяха добра школа, защото никога не са ни хвалили излишно, даже са ни се карали на моменти, за да не си повярваме.

Ти как преживя прехода към това да си известна?

В началото нямах приятели в София. Изпадах в странни състояния, бях по-лаконична в разговорите си с родителите ми. Те мислеха, че съм се възгордяла, а аз не исках да ги товаря, защото се притесняват два пъти повече от мен. Напрежението ме смачкваше и имах нужда да оставам сама, за да се съхраня по някакъв начин. Наистина е необходим самоконтрол, докато свикнеш с популярността и се почувстваш нормално.

Изпитваш ли носталгия към времето, в което никой не те познаваше?

Винаги съм мечтаела да съм известна, хората да ме уважават заради труда и таланта ми. Винаги съм искала да дойда в София. Нещата се случват тук и никъде другаде. Липсва ми семейството ми, но се чуваме почти всеки ден.

Кои бяха най-интересните хора, с които се срещна, след като стана музикален идол?

Една от най-интересните ми срещи беше в Лондон преди година и половина с един от шефовете на Universal Ник Гатфийлд, друга - с Мариус Мога, вокала на „Моранди", преди два-три месеца. Ник Гатфийлд е човекът, открил Ейми Уайнхаус. Разбрал, че ще стане звезда в момента, в който я видял. Подписал е договорите с нея, с U2... Човек със страхотно присъствие. Някак си те кара да мълчиш от уважение. Въобще Лондон беше голямо преживяване за мен, още повече че излизах за първи път зад граница. А с Мариус се видяхме в неговото студио в Румъния, където заедно с Теодор (Койчинов) се класирахме на четвърто място на международния фестивал Golden Stag. В журито беше вокалът на No Mercy и се запознах и с него. С Мариус Мога обсъждахме бъдещи съвместни проекти.

Получи осем награди след „Мюзик Айдъл". Къде ги държиш?

На видно място вкъщи, над телевизора, за да могат да ги виждат всички. Нямаше да ги имам, ако до мен не бяха Вирджиния Рекърдс.

Харесваш ли стайлинга, който ти направиха за обложката на албума „Без страх"?

Екстравагантен беше, но той беше за първото парче „За тебе песен нямам" и искахме да е ударно, провокативно и малко по-агресивно. Може би не беше напълно визията, която подхожда на характера ми, но аз съм професионалист и за мен няма проблем да играя различни роли. А в албума има и доста нежни парчета, които отговарят на това, което си видяла в мен.

Имаш ли сценична треска?

Определено адреналинът ми скача високо всеки път преди сцена.

И Нова година ли ще прекараш на сцена?

Миналата година бях поканена в Лондон от българската общност за 2 участия едно след друго – едното в единия край, другото – в другия. Сега ще бъда на участие в София.

Как си почиваш?

Когато се приберем вечер с Венко, обичам да си говорим как е минал денят, какво възнамеряваме да ни се случи оттук-нататък, да помечтаем. Така си почиваме. Когато ни се съберат два почивни дни, излизаме извън София и се разхождаме нощем, докато се изтощим.

За какво мечтаете?

Да сме заедно, колкото позволи животът. Освен за нас двамата, за себе си мечтая и за професионална кариера извън България. За хитове. Преди месец пях на един кораб в Холандия и много ми хареса. Иска ми се следващото лято да пътуваме с Венко с кораб.

Кой готви от двама ви?

Той може да готви, но не го прави, защото се храним навън. А и аз имам режим на хранене - пилешко, риба, зеленчуци, малко сирене, въпреки че го обичам, овесени ядки, всяка сутрин задължително чаша прясно мляко с мед. Доскоро не ядях след 16 ч., но сега ходим на фитнес в The Gym с Венко и вечерям до 19 ч.

Каква кола караш?

BMW – черно. Купих си го сама. Издържам се с музика от година и половина. Всеки месец имам между 15 и 20 участия. Това е хубавото на наградата от „Мюзик Айдъл" - че печелиш договор със звукозаписна компания и има хора, които менажират кариерата ти. Вече съм самостоятелна, разчитам единствено на себе си и на човека до мен.

Любимият ти парфюм?

MaxMara. Избирах половин час, докато не започнах да кихам и не ме заболя главата, но на следващия ден продължаваше да ми харесва.

Венко правил ли ти е изненади?

Много е романтичен и ми подготвя изненади. Обича да ме взима от участия. Една нощ спряхме на бензиностанция и си харесах голяма плюшена сива котка. Отидох до тоалетната и докато се върна в колата, котката седеше на моето място, вързана с колан. Сега съм я сложила в хола на дивана.

Кой е най-милият комплимент, който ти е правил?

Непрестанно ми казва, че ме обича. И аз му го казвам. Непрестанно.
текст лилия стамболова
фотография васил къркеланов за вирджиния рекърдс

Източник: eva.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини