От х:

Днес в x:

Задържаха под стража мъж, укривал откраднати от хасковски магазин оръжие и боеприпаси

Окръжен съд Пловдив потвърди определение на Районен съд Първомай, с което е взета мярката за неотклонение „Задържане под стража” по отношение на Петър Н. на 54 години.

Преди седмица на Петър Н. бе повдигнато обвинение, че е укривал вещи, чиято стойност е голяма и са под специален режим. До момента е установено е, че през месец август 2015 г той е укрил в с. Татарево, общ. Първомай, 13 ловни пушки и автомати, различни видове, и боеприпаси. Те са били откраднати от хасковски оръжеен магазин през февруари 2014 година. Пушките бяха намерени при претърсванията около случая с откритата на дъното на Леновския язовир фалшива валута.  Петър Н. не е жител на селото. Той е задържан на 15 декември 2016 г., след което Районна прокуратура-Първомай е удължила ареста му до 72 часа и днес е внесла искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.  

Окръжен съд – Пловдив счете, че правилно Районен съд Първомай е анализирал доказателствата по делото и е извел извода, че е налице обосновано предположение, че именно Петър Н. е извършител на престъплението. Също така счете, че доказателствата по делото подкрепят становището на Районен съд Първомай, че е налице реална опасност Петър Н.  да извърши престъпление.

Затова Окръжен съд  Пловдив потвърди определението на Районен съд Първомай  като правилно и законосъобразно.

 Определението на съда е окончателно. 

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини