От х:

Днес в x:

”Единна Русия” се сближи с Австрийската партия на свободата

Партията на руския президент Владимир Путин "Единна Русия" се договори за сътрудничество с крайнодясната популистка Австрийска партия на свободата.

Споразумението е подписано от председателя на австрийската формация Хайнц-Кристиан Щрахе и ръководители на "Единна Русия", предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

То предвижда засилване на сътрудничеството на различни равнища: младеж и студенти, международни въпроси, регионални организации.

Щрахе използва случая да призове за отменяне на "нанасящите икономически щети и ненужни" международни санкции, наложени на Русия след анексирането на Крим през 2014 г.

Преди сключването на споразумението заместник-председателят на "Единна Русия" Сергей Железняк каза, че по-тесен диалог може да допринесе за решаване на проблеми като предизвикателствата за сигурността и миграционната криза.

Железняк заяви, че иска да съдейства за укрепване на партньорството между двете партии и страни, особено в областта на традиционните ценности.

Споразумението е нов етап от сближаването на "Единна Русия" с различни националистически и крайнодесни движения в Западна Европа, отбелязва Франс прес.

То бе подписано в момент, когато много видни фигури като Доналд Тръмп и кандидата на десницата за президентските избори във Франция Франсоа Фийон призовават за по-близки връзки с Москва.

При посещението си в руската столица Щрахе беше придружен от няколко членове на ръководството на Австрийската партия на свободата, включително Норберт Хофер, който получи 46,2% от гласовете на втория тур на президентските избори този месец.

Австрийската политическа класа разкритикува остро визитата, която окачестви като "най-малкото неуместна" на фона на трагедията в сирийския град Алепо.

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини