От х:

Днес в x:

Няколко уволнени шефове заради тържеството в деня на траур

Министърът на земеделието в оставка Десислава Танева освободи от длъжност всички служебни лица, участвали в организацията на тържество в деня на траур.

Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на земеделието и храните, след като по-рано премиерът в оставка Бойко Борисов разпореди всички държавни служители, участвали в банкета, да бъдат остранени от длъжност. 

Реакцията на управляващите идва след репортаж по bTV, в който се видя как представители на природни паркове и Общинското предприятие „Туризъм, публични прояви и атракции” на Шумен пият и танцуват на почерпка след семинар, организиран с държавни пари.

От ведомството, оглавявано от Танева, обявиха, че "във връзка с провеждането на работна среща-семинар в Несебър, протекъл по начин, който не е съобразен с обявения ден на национален траур за жертвите от село Хитрино", освободени от длъжност са:

- зам.-директорът на Регионална дирекция по горите – Варна инж. Иван Стоянов;

- директорът на Лесозащитна станция – Варна инж. Мария Кирилова; 

- директорът на Регионална дирекция по горите – Шумен инж. Емил Гелов;

- директорите на природните паркове: „Шуменско плато“, „Златни пясъци“, „Странджа“ - инж. Сашо Кунев, инж. Юлия Тумбаркова и инж. Димо Димов. 

По-рано инж. Гелов обясни, че семинарът е бил планиран още на 6 декември. Освен това официалната вечеря започнала с минута мълчание в памет на жертвите в Хитрино и всички присъстващи изпратили SMS-и в подкрепа на пострадалите. По думите му музиката е била по-скоро със спокоен ритъм.

Всичките съм ги уволнил тази сутрин, каза пред журналисти Бойко Борисов тъкмо преди да влезе в забранената зона в Хитрино.

По-късно обаче се оказа, че Юлия Тумбаркова и Димо Димов няма да бъдат уволнени, защото се е изяснило, че не са участвали в организацията и не са присъствали.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини