От х:

Днес в x:

Търсят свидетели на мистериозното убийство на Стефани в САЩ

Американските власти обявиха, че издирват свидетели на инцидента, при който е убита 20-годишната българка студентка Стефани Линева.

Все още въпросителните около смъртта й са много.

Основната версия е, че студентката в Ню Йорк е била блъсната от автомобил, след като бе открита на пътя в студентското градче Бинхамптън. Според съдебните лекари смъртта е настъпила вследствие на силен страничен удар в областта на главата. Момичето починало от кръвоизлив, а тялото било обезобразено. 

Семейството на Стефани обаче подозира, че може да е убита на друго място, а тялото ѝ да е било захвърлено на магистралата. Телефонът ѝ бе открит на няколко пресечки от мястото, където е намерено тялото. 

Тялото на Стефани бе открито в 2,05 часа през нощта в събота до бетонна медиана на пътя 434 в университетското градче. 

Часове преди да загине, Стефани си тръгва от парти между 22,30 и полунощ и отива към общежитието на своя приятел - 19-годишен испанец, съобщава "24 часа". Пред сградата я срещат няколко момичета, които ѝ предлагат да я закарат, ако е тръгнала на парти. Тя обаче казва, че се прибира при гаджето си и влиза в общежитието. Часът е 30 минути след полунощ. Повече никой не я вижда жива. 

Приятелят на Стефани казва, че по това време вече спял. 

Около 2 часа през нощта нейна приятелка получава странни SMS-и от българката. В тях се казва, че тя иска да се поразходи на кея и ще отиде да си купи сладолед. Родителите и полицията обаче подозират, че те са писани от човека, който я е убил. Приятелите казват, че съобщенията са написани в различен стил от този на Стефани.  

Тялото й ще бъде кремирано, а прахът ѝ разпръснат най-вероятно над тенис клуба в Ню Йорк, който са посещавали с майка ѝ. Нейното 9-годишно братче също тренира тенис, съобщи сайтът BG VOICE.

Братовчед на студентката пък е Георги Линев - определян като най-успешния български музикант, покорил Холивуд. Парчетата му се пускат по BBC Radio 1, а списания като Rolling Stone и LA Weekly го нареждат сред 10-те най-обещаващи нови изпълнители за 2015-а. Неговото парче Like I Need You е използвано в трейлър към 4-ия сезон на световноизвестния сериал “Игра на тронове”.  

Университетът: Невъзможна е загубата на такъв талантлив човек

Междувременно университетът Бинхамптън излезе с официално изявление по случай смъртта на българката: 

“С дълбока тъга ви съобщаваме за смъртта на студентката Стефани Линева. Това беше първият семестър на Стефани в университетското градче. Тя се премести от университета Аделфи и беше част от нашия отбор по тенис. Почти невъзможно е да си представим загубата на толкова млад и талантлив човек и това ще има своето отражение върху цялата ни общност. Ще ни липсват духът на Стефани, нейната страст и отношение към всички, които я познаваха”, пише в съобщението.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини