От х:

Днес в x:

Лагерът в Пъстрогор става от затворен тип, настаняват мигранти и в бивши гранични застави

    Лагерът в свиленградското село Пъстрогор, който в момента е с редовен пропускателен режим, ще стане от „затворен“ тип. Капацитетът му, който сега е прием на около 300 души, ще бъде увеличен. Това решиха властите на съвещание при премиера Бойко Борисов днес.

    В центъра край Пъстрогор ще бъдат пренасочени част от настанените в разпределителния център в Елхово чужденци.

    Вече са в ход и действията по разширяването на капацитета за настаняване в специализирания дом за временно настаняване на чужденци в Любимец, който е на подчинение на МВР. Там са  доставени 50 фургона, постелки и завивки за 400 души.

    Разглеждат се и възможности бивши гранични застави по българо-турската граница да бъда превърнати преобразувани също в центрове за настаняване на мигранти. Те ще са от затворен тип и за охраната им ще отговаря пряко МВР. Направени са разчети за хранене, комунално и битово осигуряване и медицинско обслужване, както и на необходимите сили и средства на ДАНС и МВР за обработване на настанените в тях чужденци.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      12
      12345_1480341632
      0 0
      16:00, 28 ное 2016
      Ама направо за по-лесно помолете хора да им предоставят домовете си...Вместо да се сетите,че трябва да затворите границата и да закриете дори и откритите вече центрове,ще откривате нови,разширявате стари и резултата ще е все същият ,само дето тогава ******ите сами ще се настаняват в домовете на хората и няма да имат нужда от съдействие.На децата им стана ясно,че положението е зле,но на управляващите им се привиждат все още измъчени и бягащи от войната бежанци.Ако говорехме за наистина бягащи от войната хора то няма лошо да се помогне,човешко е ,но уви говорим за хора нямащи образование,живеещи няколко века назад,които нямат никаква ценностна система
    Последни новини