От х:

Днес в x:

Четирима, сред които и полицай, с обвинение за контрабандни цигари

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима участници в организирана престъпна група за държане и разпространение на цигари без акцизен бандерол. Сред задържаните има и полицай.

Групата е разбита на 26 ноември в София и Видин при специализирана операция на ГДБОП и Специализирана прокуратура.

След като става ясно, че единият от тях е полицейски служител, в разследването се включват „Вътрешна сигурност“ на МВР и Следственият отдел на Специализирана прокуратура.

Според събраните до момента доказателства групата е действала от октомври 2015 г. по една и съща отработена схема. Ръководителят Владислав В., който е от Видин, изпращал към София в определен ден и час микробус, управляван от Борислав С. Шофьорът паркирал пред столичен хипермаркет и влизал в магазина „да пазарува“. Оттам буса поемал Людмил Л., закарвал го до дома на четвъртия участник в групата – полицаят Трифон П., натоварвал го с контрабандни цигари и го връщал на паркинга пред магазина. Там Борислав С. плащал стоката и поемал обратно към Видин.

На 26 ноември групата действала не с обичайния бус, а с пикап с шест тайника. При претърсванията и изземванията след задържането на участниците в пикапа са намерени шест мастербокса с контрабандни цигари. Други 10 мастербокса са открити в дома на единия от задържаните . В къщата на шефа на бандата във Видин са намерени над 100 000 лв,близо 11 000 евро, 320 долара и 290 турски лири.

Други 5000 лв. са открити у посредника Людмил задържан също край хипермаркета. За парите той обяснил, че ги е намерил на пода в магазина.

По случая са използвани специални разузнавателни средства. Установява се произходът на цигарите.

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на четиримата е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Преценява се на кои от тях да бъде поискано от Специализирания наказателен съд налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“. 

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини