От х:

Днес в x:

Масови проверки за стоки без етикети на български езиk

Комисията за защита на потребителите започва масови проверки на търговски обекти, които предлагат стоки, без информация на български език. Това заяви пред btv председателят на комисията Дамян Лазаров.

При проверка на Комисията за защита на потребителите в София се установи, че два търговски обекта предлагат близо 20 000 атрикула с табели с надпис.

"Продуктите се предлагат без информация на български език", заяви Лазаров.

Направени са няколко акта за административни нарушения. Искам да предупредя тези търговци, че веднага след празниците в тези търговски обекти ще има повсеместни проверки, докато не се приведат в съответствие с изискванията. Ако трябва всеки ден ще има актове, ако трябва ще се вземат и други мерки.

Това нещо не може да продължава, тъй като техните цени са изключително атрактивни, привличат много бързо потребителя, заяви Дамян Лазаров. Впоследствие се оказва, че купуват продукти за децата си, които не могат да използват. След проверка институцията ще санкционира търговците. Гражданите могат да използват телефоните на Комисията за защита на потребителите за некачествени продукти.

Гражданин съобщи, че мургави търговци на домати на Женския пазар са замеряли клиенти с продуктите си заради спор за кантара. Лазаров посъветва гражданите при подобни случаи да потърсят служителите на Столична община, които се занимават с опазването на реда.

При некачествени продукти, потребителите могат да поискат замяна за закупения продукт. Ако има някакви проблеми, трябва да се обадят на телефона на потребителите за да може контролният орган да се намеси, каза още Дамян Лазаров.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини