От х:

Днес в x:

Плевнелиев свиква Консултативния съвет за национална сигурност.

Президентът Росен Плевнелиев свиква в 10 часа на 29 ноември, вторник, Консултативния съвет за национална сигурност.
На основание чл.100, ал. 3, от Конституцията на Република България, държавният глава свиква на „Дондуков“ 2 заседание на на тема „Актуалната политическа обстановка в страната и набелязване на мерки за излизане от политическата криза“, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Да вземе участие в КСНС е поканен и новоизбраният за президент Румен Радев.

Заседанието ще се проведе, след като вчера Плевнелиев приключи консултациите с осемте парламентарни партии и преди следващата процедура при оставка на правителството - връчването на проучвателен мандат за съставяне на нов кабинет в рамките на този парламент.

Държавният глава трябва първо да даде мандата на двете най-големи партии - ГРЕБ и БСП, а за третия път има право сам да избере политическа сила.

Единствените, които досега декларираха, че биха го приели и опитали да съставят правителство, бяха от Патриотичния фронт, подкрепени от "Атака", с която се обединиха за президентските избори.

ГЕРБ и БСП обаче категорично заявиха, че няма да подкрепят такъв кабинет, а без техните гласове това практически е невъзможно.

В същото време Плевнелиев многократно заяви, че се надява да се намери консенсус за това и да не се стига до съставяне на служебен кабинет, за да не се "превърне политическата криза в парламентарна". Той ще се опита да убеди в това партиите по време на КСНС.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини