От х:

Днес в x:

Полицейска дъщеря хваната в Турция с 3 кг дрога

23-годишната дъщеря на български полицейски началник е била задържана вчера от турските власти на Капъкуле при опит да внесе в Турция 3 кг марихуана.

Дрогата е била скрита в палтото на младата жена, която е пътувала в лек автомобил заедно с 19-годишната си сестра Зорница, съобщиха "Хюриет" и Си Ен Ен Тюрк.

Колата е била управлявана от 30-годишния Ахмет К. Тримата са идвали от София. Те са задържани и откарани в Одрин. След медицински преглед 19-годишната Зорница И. е освободена от ареста, но й е наложена забрана да напуска Турция.

Сестра й, която е студентка в четвърти курс по право, и Ахмет К. са под стража. При разпита, българката е признала, че марихуаната е нейна. Двамата остават в ареста до насрочване на делото.

Бащата на двете момичета Мирослав И. е полицейски началник в България, предават турските медии. Те обаче не съобщават в кой град работи служителят на МВР.

След като научил за задържането на дъщерите си, той незабавно е пристигнал в Одрин. Според "Хюриет" полицейският началник бил шокиран, че Десислава и Зорница са арестувани заради трафик на наркотици и се разплакал в съдебната зала.

"Как ще се върна сега в България? Как е възможно моята дъщеря да бъде заловена с наркотици?", казал през сълзи Мирослав И.

Разследването по случая продължава. 

Българин хванат с 32 кг хероин в Хърватия

Хърватските власти заловиха на граничен пункт Баяково на сръбско-хърватската граница 32 килограма хероин, скрит в автомобил с българска регистрация, предаде агенция Бета, цитирана от БТА. 

Хърватското министерство на вътрешните работи съобщи, че наркотикът бил открит във вторник, а шофьорът на автомобила, 61-годишен българин, е бил арестуван и срещу него е повдигнато обвинение за незаконна търговия с наркотици. 

В края на октомври на граничен пункт Баяково бе заловен над 47 килограма хероин. Дрогата бе пренасяна от четирима българи. Това бе най-голямото количество хероин, заловено в Хърватия през тази година.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини