От х:

Днес в x:

Ученици управляват днес общината, театъра, Младежкия

Осем ученици ще поемат днес управлението на община Хасково, на театъра, на Младежкия център и на други институции в града. Това става в рамките на инициативата „Мениджър за един ден“.

Младежите ще присъстват в 8.30 тази сутрин на ежедневната оперативка в общината заедно с кмета Добри Беливанов, заместниците му, шефове на дирекции. После един от тях ще седне в стола на градоначалника, а останалите ще поемат управлението на други институии – на Езиковата гимназия, на Драматично-куклен театър „Иван Димов“, на Младежкия център.

На днешните си работни места  младите хора ще имат възможност не само да видят как работи институцията, но и пряко да участват в изготвянето на дневния план на действие.

Голям късмет ще извади днешният млад ръководител на театъра, защото не само че първия си работен ден ще прекара като директор, но в същия ден от 18 часа е насрочена и премиера – детският спектакъл „Необикновената принцеса“.

Идеята на „Мениджър за един ден“ е утвърдени професионалисти от всички сфери на бизнеса и обществения живот, както и държавни управници да запознаят младежите с реалната работа на съответната организация.

Oт 2002 година насам в инициативата са участвали 15 234 ученици и студенти и над 2 000 компании и институции.

“Мениджър за един ден” дава начало на професионалната реализация на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 години и е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България, която се провежда ежегодно в над 100 държави.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Em
    emc2
    10 -7
    08:09, 17 ное 2016
    Не ученици от езиковата, ами глухоням неграмотен ром-аутист да пуснете в общината, ще се справи по-добре от герберастката шайка некадърници начело с Бели-Иванов :-)
  • 2
    Ха
    Хасковлия
    12 -8
    08:28, 17 ное 2016
    Учениците 1000% по-добре ще се справят от сегашния кмет на Хасково и неговите подчинени. То бива управлвнска немощ бива, ама чак пък толкова!
  • 3
    El
    ela
    6 -7
    09:18, 17 ное 2016
    Ей тоя Георги Иванов бе не можете да го прежалите. Година му наравихме и още жалим, хубаво трябва да ви е хранил. Няма да отчитаме работата призът достатъчно говори за нея. Най-ефектимно управление на проекти при големите общини!
    Не е даден в Хасково не е партиен. Яд Ви е ,че вашият гуру не можеше и да помисли за подобен приз, просто щото не работеше по поректи. Пък за ефективност- трудна работа- за крадене виж там щеше да е със специална ексклузивна награда.
    • Em
      emc2
      7 -5
      09:33, 17 ное 2016
      Пишеш горе-долу грамотно, следователно заслужаваш някакъв вид отговор...

      Иванов категорично не беше стока, но по-голяма язва от герберазма в тази държава няма.
      Моментална оставка и избор на нов, независим кмет.

Видеа по темата

Още новини

Последни новини