От х:

Днес в x:

Когато акълът им прелива

Много пъти правителствени волнодумци ни караха тая година да седим с отворена уста като гъска на жега и да се питаме как точно работи акълът на БСП?

На Петър Димитров и неговата себелюбива уста обаче пренадлежи мъдростта на годината. За възможното завръщане на много емигранти от чужбина той каза:

"Ще дойдат, за да им направим зъбите, да им плащаме социални осигуровки, да им направим тежки и скъпоструващи операции и да ги преквалифицираме".

Ами да, господин Димитров, ще направите всички тия неща - къде ще идете? Още ли не ви е ясно, че затова сте там - за да правите всичко за нас, емигранти и неемигранти? Още ли не ви е ясно, че времето, когато правехте всичко само за себе си, мина?

Още ли не ви е ясно, че вълчата мутра на БКП, която сте скрили зад овчата кожа на БСП, няма да може повече да ръмжи, а да блее? Не ви ли е ясно, че огромният опит, който едно време сте придобили от слугуване на Съветския съюз, сега сте длъжен да бъде обърнат в слугуване на хората?

И нещо много по-важно - крадливата природа на властта, на която служите, прогони тия хиляди хора да търсят прехраната си в чужбина. От тая българска трагична диаспора вие сучете над един милиард долара годишно, тоест, до голяма степен заради нея сте на власт!

С една дума, чии пари не ви се иска да харчите за осигуровки, зъби и операции - вашите пари или техните? Колко късоумен трябва да е човек, за да разбере, че от заработките на тия един милион гурбетчии Европа ви праща и помощи, за да поддържа страната и да й даде някакъв шанс? Да не говорим за още няколкото милиона, преживявящи благодарение на техните записи!

Престъплението да прехвърлите отговорността за тия един-милион-бегълци на Европейската общност (не на Русия) беше един от "гениалните" ходове на Държавна сигурност, с който беше неутрализирана една огромна опозиционна маса срещу вашата партия.

Но ние всички се надяваме, че преливащите от акъл ДеСарски полковници, които ви съветват зад политическата сцена, си дават сметка и за друг аспект на тоя гениален ход, а това е че страната е лишена (може би завинаги) от най-продуктивната и най-възпроизводителната част от населението си.

Без тия хора може би няма бъде възможно да се поддържа генетичния потенциал на нацията, тоест нейния расов, религиозен и демографски състав може да бъде безвъзвратно променен.

Чуждите наблюдатели на тая трагедия ви поднесоха изводите си още в първите години след 1989. Така че, доста диалектически, бъдещето, което господин Станишев твърди че ви принадлежи, е бъдеще на партия без нация.



Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини