От х:

Днес в x:

Първо правилата за избори, после вот за парламент

След подадената оставка на правителството всички политици твърдят, че не искат политическа криза в държавата и чакат решението на президента за нов служебен кабинет.

Преди да се тръгне към предсрочни парламентарни избори обаче, депутатите трябва да свършат една изключително важна работа - да променят Изборния кодекс според тежката дума на народа. А повече от 2 и половина милиона българи казаха, че искат мажоритарни избори. Щом са били толкова категорични, независимо, че десетина хиляди гласа не стигнаха референдумът да стане задължителен, то парламентът трябва да промени правилата, по които избираме депутати. Някои политици побързаха да се оправдаят, че времето за промени било малко. Други - че с мажоритарни избори се ощетявали малките партии и се наливали допълнителни гласове в първите две или три политически сили.

Всичко това обаче са сметки без кръчмар. Народът каза, че иска мажоритарни избори и депутатите трябва да се съобразят с това. В противен случай рискуват да предизвикат общественото недоволство и тогава наистина да предизвикат ненужно напрежение в държавата.

 

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини