От х:

Днес в x:

Цацаров отваря приемна за граждани

С цел подобряване на действащата организация за прием на граждани и осигуряване на непосредствена възможност за отправяне на сигнали за престъпления и други закононарушения, които са от компетентността на прокуратурата от днес се въвеждат нови правила за прием на гражданите в Прокуратурата на Република България. Това съобщават от прокуратурата

Приемната на главния прокурор се намира в гр. София, площад "Св. Неделя" №1 (сградата на Администрацията на главния прокурор). Приемът на граждани ще се осъществява в работни дни, както следва: понеделник, сряда и петък, от 9 ч. до 12 ч.; вторник и четвъртък, от 13 ч. до 16 ч. Предварителна заявка за прием ще може да се прави на телефон 02/80 05 636 или на vkp@prb.bg.

Гражданите ще бъдат приемани ще се извършва от прокурори от отдел "Административен" при ВКП, прокурорски помощници при ВКП и служители от служба "Регистратура и деловодство" при администрацията на прокуратурата. Прокурорите не изразяват становище по съществото на жалбите или сигналите и не дават правни консултации. В приемната гражданите няма да се срещат лично със Сотир Цацаров.

Освен това по заповед на Сотир Цацаров административните ръководители на районните прокуратури вече са задължени да приемат граждани поне два пъти месечно. Окръжните и апелативните обвинители ще трябва да имат поне един приемен ден в месеца. Тази дейност трябва да е организирана в подходящо помещение в сградата на прокуратурата, по график с дни и часове, който трябва да бъде оповестен на видно място и да се публикува на сайта на дадената прокуратура, а по възможност и в местни медии.

Освен това Цацаров е разпоредил шефовете на апелативни прокуратури да организират изнесени приемни в съответните им окръжни прокуратури най-малко веднъж на три месеца. А окръжните прокурори трябва да се срещат с граждани в районните прокуратури поне веднъж на два месеца.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини