От х:

Днес в x:

Пътищата в страната са мокри, на места снежни

Пътните настилки в по-голямата част от страната са мокри, съобщиха от Национална агенция „Пътна инфраструктура". В районите със снеговалежи и там, където е спряло да вали, настилките се почистват и опесъчават.
Времето е облачно и ветровито, а температурите са в интервал от – 7 градуса до + 5 градуса. Сняг превалява в Габровско - на прохода Шипка, Прохода на Републиката, Бучин проход, Тополовград, Варна, Карлово, Кърджали и Търговище.
Въведени са следните ограничения за движение на моторни превозни средства - всички автомобили да са без ремаркета, полуремаркета през проходите Пампорово, Превала, Рожен. Товарните автомобили да са с вериги и без ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан и пътищата Батак – Доспат и Котел – Омуртаг. Товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през прохода Шипка.
Опасност от падащи камъни има над Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София - Самоков, Мездра - Ботевград, Асеновград – Смолян, Югово - Лъки и в района на Козница. Затворени за движение са проходите: Троян – Кърнаре, Етрополе-Златица, Твърдица – Елена, Арабаконак, Чибаовци – Свидня, Варна – Златни пясъци между спирка „Журналист" и спирка „Република", Софийския околовръстен път, село Бистрица – Луковит. Ремонтни работи се извършват по пътя София – Плевен, Пловдив – Пещера, Полски тръмбеж – Свищов, Мизия – Оряхово, Скравена– Ботевград, Търговище – Разград и една от тръбите на тунела при Дупница.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини