От х:

Днес в x:

КОРЗ следи боклука на големите търговски обекти, плаши с глоби

Големите търговски обекти, които изхвърлят обемни боклуци в контейнерите за смет ще бъдат глобявани. за това предупредиха от  КОРЗ.

Общинското звено тръва на проверки първоначално с предупреждение. Огледите се налагат, след като е отчетено, че складове и магазинни вериги, които генерират големи по обем картонените опаковки и ги изхвърлят в контейнерите за битова смет, вместо по указанията за сметосъбирането на промишлени отпадъци.

Ще бъдат предупредени изрично всички обекти, за които има наблюдение, че изхвърлят голям обем отпадъци. След това, ако бъдат засечени в нарушение, ще бъдат глобявани според общинската наредба.

 haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Гр
    Гражданин
    5 0
    13:46, 1 ное 2016
    Добре e също да следят и за изхвърляне да отпадъци от балконите на блоковете. Да се глобяват точно апартаментите, които изхвърлят отпадъци, а не да се вземе например решение за глоба на цялата сграда. Никой не отговаря за лисата на възпитание на съседа си. Нито може да му въздейства по някакъв начин. Да се глобяват граждани, които изхвърлят отпадаците си, вървейки по тротоарите или от колите си. Настъпва зимният сезон. Голям проблем са течащите климатици на сградите. Хасково е градът с най-отватително течащите климатици. Повреждат се фасадите на сградите. Пречи се на съседите. Много често отдолу има и магазини. Зимата се образуват поледици по тротоарите, което е много опасно. Трябва да се направи предписание на собствениците на тези климатици да решат проблема с течащите климатици и съответно след неизпълнение на предписанието да бъдат глобявани. Общината трябва да приеме наредба за забрана на миенето на балкони, особено по централните улици. Течащата вода от балконите е нещо недопустимо, отвратително по централен булевард на града. Все пак сме областен град с претенции.
Последни новини