От х:

Днес в x:

Димитровград се цепи от Хасково? Преглед на печата

Димитровград се цепи от Хасково? С това заглавие над главата ни посреща "Хасковска Марица" тази сутрин. Граждани от Димитровград и Тополовград изявили такова желание на среща с областния управител на Стара Загора Мария Нейкова. Новината бе тиражирана в някои медии.
Пред журналисти вчера хасковската губернаторка Райна Йовчева бе изненадана от тази новина. Но според нея за Тополовград наистина е крайно време да се вземе решение. Сега общината е обслужвана административно от три области.

Полиция влиза на 10 детски дискотеки, информира още от първа страница "Хасковска Марица". Униформените ще стоят в заведенията докато и последният тийнейджър не си тръгне.

Бум на сватби по селата докара двойна такса, четем още в броя. 40 лв. вече ще плащат мераклиите да сключват брак извън Хасково.

Съдът остави Хасково без мол, акцентира изданието. Административните магистрати отменили заповед на кмета, с която се одобрява подробният устройствен план и се дава зелена светлина на строителството в източна индустриална зона. Проектът е бил атакуван от фирма НАР ООД, намираща се в съседство.

Балотажът в СДС – Костов или Доган. Под това заглавие на страницата "Власт" изданието публикува обширен коментар за борбата на лобитата в синята партия.

И на втора инстанция близнаците оправдани за убийство, информира в заглавие над главата "Новинар юг". Братята Йонко и Георги Илчеви бяха оправдани от хасковския съд за убийството на баща им, а вчера апелативният съд в Пловдив е потвърдил решението им.

Изборите – бизнес в Тополовград, акцентира във водещо заглавие на първа страница вестникът. Тамошната общинска избирателна комисия заседавала всяка седмица, за което членовете й получават възнаграждения.

9900 лева за Наско от ОбС Димитровград, четем още в "Новинар юг". Вчера зампредседателят на ОбС Митю Вълчев предложил всеки от съветниците да даде по 300 лв. за момчето, което от 10 години е в будна кома. Вълчев обещава да допълни сумата, ако някой от общинарите реши да се скатае.

Мюмюн Исов: Щастливият турчин. Така е озаглавено интервю с доктора по история, бивш учител в хасковското село Николово. Сега докторът се труди по строежите на България.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини