От х:

Днес в x:

14 °C

Димитровград се цепи от Хасково? Преглед на печата

Димитровград се цепи от Хасково? С това заглавие над главата ни посреща "Хасковска Марица" тази сутрин. Граждани от Димитровград и Тополовград изявили такова желание на среща с областния управител на Стара Загора Мария Нейкова. Новината бе тиражирана в някои медии.
Пред журналисти вчера хасковската губернаторка Райна Йовчева бе изненадана от тази новина. Но според нея за Тополовград наистина е крайно време да се вземе решение. Сега общината е обслужвана административно от три области.

Полиция влиза на 10 детски дискотеки, информира още от първа страница "Хасковска Марица". Униформените ще стоят в заведенията докато и последният тийнейджър не си тръгне.

Бум на сватби по селата докара двойна такса, четем още в броя. 40 лв. вече ще плащат мераклиите да сключват брак извън Хасково.

Съдът остави Хасково без мол, акцентира изданието. Административните магистрати отменили заповед на кмета, с която се одобрява подробният устройствен план и се дава зелена светлина на строителството в източна индустриална зона. Проектът е бил атакуван от фирма НАР ООД, намираща се в съседство.

Балотажът в СДС – Костов или Доган. Под това заглавие на страницата "Власт" изданието публикува обширен коментар за борбата на лобитата в синята партия.

И на втора инстанция близнаците оправдани за убийство, информира в заглавие над главата "Новинар юг". Братята Йонко и Георги Илчеви бяха оправдани от хасковския съд за убийството на баща им, а вчера апелативният съд в Пловдив е потвърдил решението им.

Изборите – бизнес в Тополовград, акцентира във водещо заглавие на първа страница вестникът. Тамошната общинска избирателна комисия заседавала всяка седмица, за което членовете й получават възнаграждения.

9900 лева за Наско от ОбС Димитровград, четем още в "Новинар юг". Вчера зампредседателят на ОбС Митю Вълчев предложил всеки от съветниците да даде по 300 лв. за момчето, което от 10 години е в будна кома. Вълчев обещава да допълни сумата, ако някой от общинарите реши да се скатае.

Мюмюн Исов: Щастливият турчин. Така е озаглавено интервю с доктора по история, бивш учител в хасковското село Николово. Сега докторът се труди по строежите на България.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Усърдието в работата и във всичко, с което се занимавате днес ще има видими резултати. За да сте в синхрон с енергиите на деня, станете по-търпеливи, потиснете егото си и избягвайте ненужните спорове. Дайте път на творческите си виждания и следвайте сърцето си. Предстоят желани развития в интимната сфера.
23 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес вършите добре всичко, с което се захванете. Прозрач-ността на целите ви много ви помага при осъществяването им, по-ради което никой от заобикалящите ви няма съмнение какво точно искате. Организацията ви е на ниво, затова можете да се надявате на добри резултати. Постарайте се да отделите от времето си и за човека до вас, нека той не се чувства пренебрегнат.
23 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Съдбата ще ви предложи всичко онова, от което се нуждаете днес. В службата ще се вслушват в предложенията ви, зачитайки опита и умението ви да се сработвате с колегите. Имате планове, голяма част от които ще отсеете и ще пристъпите към реализацията им. Позабравени чувства също ще изплуват на повърхността.
23 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очаква ви динамичен и успешен работен ден. С деловите си партньори ще стигате бързо до общи решения и резултатите няма да закъснеят. Ако стихията ви е търговията бъдете предпазливи. Имайте предвид, че начинанията свързани с чуждестранни партньори е възможно да претърпят промени. Момента е подходящ за стабилизиране в личен план.
23 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не ангажирайте вниманието си с маловажни неща. Отговорността ви изисква да се концентрирате върху непосредствената си работа. Бизнесът ще ви носи очакваните резултати, изненади не се предвиждат. С партньор от миналото си е възможно да възобновите стара връзка, интересът ви към него набира преднина.
23 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
От доста време изчаквате подходящия момент за решаваща стъпка в професионалните ви дела и днес ще ви се отдаде възможност да я осъществите. Предпочитате да не рискувате и това може да стане причина за противоречия между вас и партньорите ви, но в крайна сметка вие ще се окажете прави. Предстои ви стабилизация във финансово отношение.
23 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Анализирате в дълбочина делата, с които се занимавате и сте в състояние да предвидите кое е следващото нещо, което следва. Хората около вас се осланят на този факт, но не допускайте вие да носите отговорност и вместо тях. На някои от вас предстои пътуване в чужбина, което е свързано с много предизвикателства за вас, но и доста дивиденти.
23 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Загърбвате стари неща, които ви носят само тревоги и тръгвате по съвършено нов път, където ви очакват немалко шансове, стига да съумеете да ги използвате както трябва. Имате завидното свойство бързо да се приспособявате и това занапред ще ви бъде само от полза. Вашата тайнственост привлича представител на другия пол, опитайте се да балансирате нещата.
23 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
23 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете предпазливи при боравенето с пари. Има голяма вероятност да ги загубите или да ви измамят по някакъв начин. Успехът в работата ви е неизбежен, особено ако става дума за проект, по който отдавна работите. Жизненият ви потенциал е на много добро ниво, но поради различни обстоятелства сте склонни към грешки и значителни пропуски.
23 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Гледате обективно на заплетена ситуация на работното си място и се опитвате да намерите подходящ начин за решаването й. Това ви издига в очите на околните, особено на онези, които не осъзнават сериозността на положението. Сътрудничеството ви с колега ще бъде ползотворно само при условие че приемате мнението му за равносилно на вашето и сте готови на компромиси.
23 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Възможно е да изпаднете в колебания. Податливи сте на импулси, каращи ви да свършите на мига всичките си задачи, но в следващия момент възниква друго и това забавя темпото ви. Каквото и да усещате, нещата ще се случват. Решавайте проблемите в движение и мислете позитивно, без да таите гняв в душата си към никого.
23 яну 2021
Последни новини