От х:

Днес в x:

ВК "Раковски" - Димитровград ще играе за медали през новия сезон в националната лига

Новото ръководство и треньорски екип, както и женския отбор на ВК "Раковски" представи пред медиите кметът Иво Димов. Повод е старта на първенството в Националната волейболна лига, където ВК "Раковски" ще играе за втора поредна година. На 29 октомври местният тим започва участие със среща срещу отбора на Казанлък - "Розова долина". Съставът на ВК "Раковски" тази година включва обещаващи млади надежди на волейбола, които идват от "Марица" - Пловдив.

"Целта е скромна - влизане в челтата тройка и медали за ВК "Раковски". Другата цел е участие на финала за купата на България. Скромни, но изпълними цели, предвид състава, качествата на състезателките и амбициите, които сме си поставили. Искаме да имаме представителен отбор, който да "запали" за този спорт децата в общината и областта", коментира кметът Иво Димов. 

Както писахме, ст.треньор на жените този сезон ще бъде Иван Радичев, а негов помощник - Ваня Соколова. Петър Ташев вече е главен мениджър и ще се занимава изключително с организационна дейност, каза градоначалникът. И припомни, че проекта между "Марица" - Пловдив и ВК "Раковски" стартира миналата година.

"За моя радост проектът продължава да набира скорост и тази година. Идеята е Радичев и Сколова да поемат отговорността за реализацията на отбора. Ваня Соколова ще се занивама с детско- юношеската школа, но ще е и пом.треньор на представителния отбор", заяви Димов.

По повод възникналите в края на миналата седмица разногласия между родители на деца от школата и треньорския екип, кметът каза, че промени в клуба няма да бъдат правени, няма да се махат и треньори от там.

"Ваня Соколова ще бъде връзката между представителния отбор и детско - юношеската школа и треньорите от школата ще работят по начин, който е съгласуван с нея. Не може децата и юношите да играят един вид волейбол, а представителния отбор да играе друг вид волейбол - това го няма никъде.  Никой не иска да маха треньори от школата, но правилата са нови и всички трябва да се съобразяват с тях", заяви още кметът. Момичетата от клуба подариха на Димов топка, а той им пожела успешен старт на сезона.

Видеорепортаж по темата - гледайте тук!

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Же
    Жена
    2 0
    17:43, 26 окт 2016
    Какви медали с тези деца , не е ли висока тази цел ?
  • 2
    Ди
    Димитровградчанин
    1 0
    09:35, 27 окт 2016
    Г-н Димов,с това Ви изказване разбираме ,че сте много "компетентен" по темата, разяснете моля за видовете Волейбол,че ни стана много интересно?
Последни новини