От х:

Днес в x:

Търговците се готвят за Черния петък, намаленията – до 70%

Родните търговци готвят до 70% намаления за деня на Черния петък, който традиционно се провежда в последния петък на ноември, съобщава "Монитор".

През миналата година българите са изхарчили над 66 млн. лв. за да плащат в магазини с дебитни, кредитни карти или кеш.

Един от най-големите български онлайн магазини за техника готви огромна разпродажба на всичките си артикули, като повечето ни сънародници не спят по цяла нощ, за да се доберат до тънките цени.

Най-купувани стоки обикновено са таблетите и смартфоните последвани от ново поколение телевизори, както и малки и големи електроуреди. Запазва се тенденцията през последните години, ноември да е най-атрактивният месец за поръчки и надминава по потребителска активност, дори от празничния декември.

Някои търговци дори се изтарикатяват и намаляват продаваните от тях стоки още преди деня на голямото пазаруване. Така вместо в петъка след Деня на благодарността, който се възприема за начало на коледното пазаруване, Черният петък може да настъпи още предната седмица.

Очаква се и големите гиганти като Amazon и Ebay също да ни залеят с предпразнични оферти. Едни от най-големите почитатели на Черния петък са именно американците. По данни на данни на изследователската служба Shopper Track през 2015 г. те са похарчили над 10,4 млрд. долара за покупки по магазините.

Названието Черен петък е измислено от жителите на Филаделфия, щата Пенсилвания, които били много недоволни от ужасните задръствания по пътищата в този ден. По-късно изразът започнал да се употребява само за най-големите разпродажби и така вече се разпространил и в САЩ, и по света.

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини