От х:

Днес в x:

Платформа за електронна търговия изчерпа предвидени количества за секунди в тазгодишния Black Friday

След първите 7 часа от началото на кампанията Black Friday клиентите на платформата за електрона търговия eMAG са поръчали над 251 000 броя продукти, с 20 на сто повече в сравнение с миналата година, съобщиха от eMAG.

Клиентите харчат средно 470 лева, добавяйки средно 3 продукта в пазарската си количка. Сред най-популярните продукти са лаптопи, телевизори, монитори, играчки, продукти за дома.

Стойността на направените поръчки през първите 7 часа от началото на събитието надхвърля 38,988 милиона лева, с 27 на сто повече в сравнение с миналата година.

"Забелязваме три тенденции, които очаквахме, след анализ на потребителското поведение: първо, клиентите вече са свикнали да пазаруват онлайн; второ - картовите плащания нарастват, достигайки 24,84 на сто от направените поръчки и трето - има тенденция в използването на мобилната апликация като основен канал за поръчки. Над 73 на сто от поръчките са направени от мобилни устройства. Вярваме, че тези тенденции ще се засилят през следващите години и онлайн поръчките ще станат важна част от ежедневните навици на клиентите за пазаруване", каза Силвиу Гугуи, управител на eMAG България.

Сред любопитните факти, свързани с продажбите на търговската платформа са:

  • За 27 секунди е разпродадено предвиденото количество от смартфон Samsung Galaxy A52s,;
  • За 28 секунди е разпродадено предвиденото количество от лаптоп GamingAcerNitro;
  • За 29 секунди е разпродадено предвиденото количество от кафеавтомат De'LonghiMagnifica
  • За 35 секунди е разпродадено предвиденото количество от комплект две електрически четки за зъби Philips, както и
  • За 39 секунди е разпродадено предвиденото количество от монитор Samsung 24 инча.

Градовете в страната с най-голяма средна стойност на направените поръчки: Кърджали - 603 лв./клиент; Ямбол - 555 лв./клиент; Смолян - 506 лв./клиент; Русе - 486 лв./клиент; Пазарджик - 469 лв./клиент и София град - 460 лв./клиент.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини