От х:

Днес в x:

Арестуван е мъж, жестоко и публично умъртвил котка

Полицията задържа бургазлия, разпорил с нож улична котка посред бял ден.

Инцидентът е станал на 7 октомври, но от МВР съобщиха за него днес.

Всичко се разиграло ппред магазин "Болеро", разположен до бл. 71 в ж.к. "Лазур". 25-годишният Ж.С. разхождал свободно пуснатия си питбул, който захапал улична котка, привеждайки я в безпомощно състояние. Тогава, посредством нож, мъжът я умъртвил по особено жесток начин. 

Той е бил задържан от полицейски служители, като ножа, с който е извършено деянието, е намерен и иззет. Проведени са множество процесуално-следствени действия, сред които разпити на свидетели, установили по безпорен начин съпричастността на Ж.С. към извършеното деяние. 

Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас, се казва още в официалното съобщение. 

През февруари Районният съд във Варна осъди на 1 година и 4 месеца затвор 34-годишен мъж за убийството на котка, като му наложи и глоба 2000 лева. Янчо Янчев убил по особено жесток и мъчителен начин животното, като няколко пъти го блъскал в асфалта и го мачкал с крак. 

През септември 2013 г. пък Асеновградският районен съд даде условна присъда от 11 месеца с 3-годишен изпитателен срок и 1000 лева глоба на 55-годишния Райчо Иванов, който уби кучето си, влачейки го завързано за теглича на кола. 

Лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба от 1000 до 10 000 лева предвижда Наказателният кодекс за убийството на животни.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини