От х:

Днес в x:

Радан Кънев: Няма гаранции, че България ще може да използва реакторите

Лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви, че няма гаранции, че България ще може да използва по някакъв начин реакторите, защото не няма договорка с Русия по този въпрос. това заяви пред БНТ лидерът на ДСБ Радан Кънев.

"Някой виждал ли е реактор? Договор знаем, че няма. Това е престъпление на тройната коалиция. Затова е отговорен министър Петър Димитров, само че реактор виждал ли е някой. Отговор: не.

Но тук идват следващите по-важни въпроси. Без договор ние нямаме право да ползваме този реактор. Той се превръща в един чайник старо желязо. Някой осигурил ли е право да бъде използван преди да платим. Руската страна не иска да преговаря, докато ние не направим плащането. И правилно, защото те също дължат лихви, защото заводи не са на "Росатом", а са собственост на "Газпром".

Ние сега с това оборудване трябва да решим какво ще правим, ако правим централа може да бъде Белене, може да бъде АЕЦ Козлодуй. В един момент ние трябва да се договорим с руската страна и те да изградят, т.е да носят отговорността това оборудване да заработи", коментира още Кънев.

 

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ст
    ставри калинов
    0 0
    16:30, 23 сеп 2016
    Ха седнахте ли си на дупето най после драги евроатлантици
Последни новини