От х:

Днес в x:

Финансовата криза във вицовете

Уолстрийт, който до неотдавна бе символ на финансовата мощ на САЩ, а сега е виновник за всички беди около финансовата криза, загубил през последните месеци трилиони долари и хиляди работни места, посвети на кризата безброй вицове и анекдоти.

"Най-горещите" се разказват в компаниите, хората си ги изпращат едни на други по e-mail и ги пишат по чатовете. И макар това да е смях през сълзи, именно той дава много по-големи надежди за стабилизация, отколкото обещанията на правителството.

Това съобщиха РИА "Новости" и Нюзру, които са подбрали някои от най-харесваните вицове в САЩ, Русия и Великобритания.

САЩ

Крадец среща американския финансов министър Хенри Полсън и му казва: "Горе ръцете, дайте ми всичките си пари!" Полсън възмутено отговаря, че е шеф на министерството на финансите на САЩ. "А, това променя нещата, тогава си ми дайте моите пари! - казва крадецът.

- Отиваш да си купиш тостер, а към него ти дават безплатно и банка.

- Какво не се вписва в логическата верига: сифилис, херпес, СПИН, имот в Маями?" Отговор: "Сифилис - от него можеш да се избавиш." - Китайците ни продават токсично мляко, токсични играчки, токсични морски продукти и токсични бои. А ние им го връщаме с токсични активи.

Русия

- Русия отбеляза десетата годишнина на дефолта със световен размах.

- По нареждане на ФСФР спад с по-малко от 8% се смята за растеж.

- Защо падат цените на петрола в света, а в Украйна растат? Очевидно поскъпва това, с което го разреждат.

- В Русия замениха смъртното наказание с ипотека с под 25% годишна лихва.

- Какво е оптимизъм? Когато банкер си глади в неделя пет ризи.

- Министрите пътуват с метро, депутатите с маршрутки, а премиерът и президентът с таксита. Дерипаска си продава часовника Rusal, за да хапне в Макдоналдс.

Абрамович си дава яхтата под наем за превозване на нелегалните африкански имигранти до Европа. Керимов е монтирал допълнителна седалка на велосипеда си, за да вози Канделаки до Останкино. Прохоров и Потанин пеят срещу храна на рождения ден на Киркоров. Никита Михалков снима сватби на телефон.

Великобритания

- Каква е разликата между инвестиционен банкер и голяма пица? Пицата може да нахрани семейство от четирима души.

- Кредитната криза ми помогна отново да се изправя на крака. Банката ми взе автомобила за неизплатен кредит.

-Архитект, хирург и икономист обсъждат сътворението на света. Хирургът казва: "Ние, хирурзите, сме по-важни от всички. Бог е хирург, защото първата му работа е била да вземе ребро от Адам и да създаде Ева." Архитектът казва: "Не, Бог е архитект, защото е сътворил света за 7 дни от хаоса." Икономистът го контрира: "А кой измисли хаоса?"

- Кризата е по-лоша от развод. Загубих половината от парите си, а все още съм женен. БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини