От х:

Днес в x:

70 първокласници най-щастливи днес в училищата в община Черноочене

Новата учебна година беше тържествено открита в училищата на територията на община Черноочене. Празненството в Средно училище  „Христо Смирненски“, където учат над 500 деца, започна с издигане на националния флаг, химна на България и посрещане на училищното знаме.

Директорът на училището Иван Стойков поздрави учениците, учителите и родителите.  Най-развълнувани бяха първокласниците, които рецитираха стихове.

Изграден нов „Слънчо кът“ в двора на училището ще разнообразява часовете на предмети свързани с природата. Целта е да се излезе от класната форма на обучение и засили мотивацията на учениците. Финансирание по Национална кампания „Чиста околна среда-2016″ с проект на тема „Обичам природата и аз участвам“.

Гост на тържеството беше кметът на Община Черноочене Айдън Осман, който в приветствието си наблегна на предизвикателствата, които поставя новият Закон за предучилищното и училищното образование и проблемите на обучението в малките населени места.

Общината и тази година запазва извозването на ученици и децата в детските градини до населените места, както ще дофинансира слетите и маломерни паралелки. Запазва се и училищното столово хранене.

Над 70 първолаци през тази учебна година ще прекрачат прага на училищата на територията на община Черноочене.

Исмет ИСМАИЛ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини