От х:

Днес в x:

Каракачанов: Държавата да отпусне пари за довършване на оградата по границата

„България да замрази изпълнението на Дъблинското споразумение, ако не получи от Европейския съюз помощ в жива сила и техника, с които да защитава границата". Това според лидера на ВМРО Красимир Каракачанов е една от стъпките за защита на националните ни граници, които трябва да бъдат направени, и тя ясно трябва да бъде заявена на ръководителите на Европейския съюз. Позицията си кандидатът за президент на патриотичните формации обяви в Русе.

Той беше категоричен, че финансовото министерство трябва спешно да отпусне средства за довършване на оградата на границата с Турция, където остават още 60 км. Каракачанов посети Русе, заедно с кандидата за вицепрезидент Явор Нотев по покана на местните организации на Патриотичния фронт и Атака.

Дъблинското споразумение предвижда връщането на нелегални мигранти в първата страна, където са регистрирани. Според лидера на ВМРО в Австрия има около 4000 души, които трябва да бъдат репатрирани в България, а в Германия са над 7000 човека. Пред България има сериозни изпитания, свързани с националната й сигурност, смятат от Патриотичния фронт и Атака. Искането на помощ от Европейския съюз и довършването на оградата на границата с Турция са само част от концепцията на патриотичните формации за справяне с тях, обясни Каракачанов.

"България трябва да е активен фактор на Балканите. Не може да разчитаме на договорки на трети страни по отношение на нашата сигурност. Основното нещо на което трябва да разчитаме, е силите и възможностите на нашите структури за сигурност - МВР в лицето на Гранична полиция, която пази границата, а армията трябва да присъства в много по-сериозно съотношение на границата. Настоящият състав на армията там от има-няма стотина човека е недостатъчен. Спокойно могат да бъдат изпратени 3000-4000-5000-6000 военни, които да подпомагат полицията", каза той.

Друга стъпка, която трябва да се предприеме според патриотите, е да се регламентира дейността на доброволните отряди, които заедно с Гранична полиция да охраняват границата. Друго тяхно предложение е всички места за настаняване на бежанци в България да бъдат трансформирани в лагери от закрит тип. „Ако Европейският съюз дава пари, ще има ток, одеяла и храна. Ако не дава, колкото можем" заяви Каракачанов.

"В края на краищата ние не сме виновни за това, че ЕС имаше неясна, безгръбначна политика по отношение на конфликтите в Близкия изток, че си мечтаеше за някакви арабски демокрации и арабски пролети. Разбута се светът и сега едни хора тръгват към нас. Който е дробил тази попара, да си я сърба. За разлика от някои европейски страни като Германия, като Италия, ние не сме сключвали концесии с новите власти за газ, нефт и други природни ресурси; не сме изпращали авиация да бомбардира нито Ирак, нито Сирия, нито Либия", каза Каракачанов.

„Ние сме първата официално обявена кандидатпрезидентска двойка и към момента нямаме опоненти, отбелязаха Красимир Каракачанов и Явор Нотев, които са издигнати съответно за президент и вицепрезидент от „Патриотичния фронт" и „Атака", като уточниха, че зад тях са „поне още 7-8 извънпарламентарни партии и сдружения".

„Каним кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ на дебат на тема „Национална сигурност и външна политика", защото това са основните правомощия на президентската институция, а не да си говорим кой какви чешмички е построил и какви ленти е рязал. Ако имаме предвид сега действащия държавен глава - това може да е всичко, но не и пример за това как се защитават интересите на България. Това е може би най-слабият държавен глава в историята на България", каза още Каракачанов.

Източник: http://dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини