От х:

Днес в x:

Предлагат бригаден генерал Цанко Стойков да заеме мястото на ген.Радев

Министерският съвет предлага на президента на Република България да издаде указ за назначаване на бригаден генерал Цанко Стойков на длъжността „Командир на Военновъздушните сили“ и за удостояването му с висше офицерско звание „генерал-майор“.

Цанко Стойков ще заеме мястото на бившия вече командир на Военно въздушните ни сили (ВВС) о.з. генерал-майор Румен Радев. Радев подаде рапорт за напускане в началото на месец август.

От правителствената инфрмационна служба информират, че бригаден генерал Стойков е роден на 5 януари 1963 г. в Казанлък. Той е завършил ВHВВУ „Г. Бенковски“, специалност „Летец пилот за ВВС“, Военна академия „Г. C. Pаковски“, Военновъздушния колеж „Максуел“ в Алабама, САЩ със специалност „Стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените сили“. На военна служба е от 1987 година. Във военно звание „бригаден генерал“ е от 1 юли 2009 година.

 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    P
    p
    0 0
    22:18, 24 авг 2016
    Смешна работа наистина имаме 2 или 3 самолета но имаме ГЕНЕРАЛ Е и ако и селскостопанските АНТОНОВКИ са към него ДОБРЕ Тогава освен Д Митрополия академиата раковски и Максуел в Америката задължително трябва да завърши АГРАРНИЯ УНИВЕРСИТЕТ Пловдив --СПЕЦИАЛНОСТ ТОРЕНЕ И РАСТ ЗАЩИТА Така де като е командващ ВВС да се знае защо
Последни новини