От х:

Днес в x:

Адвокатът на Мурад Хамид: Няма нищо странно в целия случай

Задържаният в България като заплаха за националната сигурност на страната Мурад Хамид изглежда напълно безобиден, като стандартен млад човек, не можете да се уплашите от него. Това каза адвокатът му Драгомир Александров.

Хамид е висок около 1,80 м., със слабо телосложение и къси панталонки. На въпрос дали е религиозен адвокатът коментира: "Аз лично съм възпитан в християнски ценности, той предполагам в същите, но за Исляма",  коментира адвокатът му пред bTV.

Александров добави, че Хамид изглежда уплашен  и допълни: "Мнението ми че когато има такава ситуация не трябва да се раздухва, защото целият свят влиза в една спирала на несигурност. Полицията трябва да си върши работата а не да тръби нагоре надолу какво прави"

Адвокатът обясни, че мярката е гледана миналата седмица, взета му е мярка за неотклонение "задържане под стража", а делото е абсолютно стандартно и по думите му не представлява никакъв интерес.

Припомняме, че малко след атентата в редакцията на „Шарли ебдо” Мурад Хамид се появи пред френските медии и коментира, че е ужасен от извършеното от братята Куаши, чийто зет се оказа, и поиска да не бъде замесван, защото е мирен човек. Това съобщи кореспондентът на Националната телевизия от Брюксел Владислав Велев.

Защо обаче година и половина по-късно вниманието на френските власти е било привлечено от Хамид остава неясно. По думите на Велев е възможно френските служби да са били претрупани от работа.

Предисторията на Хамид

На 26 юли тази година Мурад Хамид влиза от Сърбия в България с международен влак. На границата той посочва, че посещава в България с цел туризъм и ще остане една седмица на наша територия. За два дни Хамид стига до ГКПП Капитан Андреево, но там турските власти го връщат, защото има петгодишна забрана да влиза в Турция. На 29 юли в България вече е получена европейска заповед за арест на Хамид, на 30 юли СГП разпорежда той да бъде задържан. Информацията на френските власти е, че Хамид е пътуващ боец на ИД. Сега той се намира в следствения арест в София.

 

Източник: http://www.actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини