От х:

Днес в x:

Плажовете позеленяха и замирисаха от водорасли

Огромно количество зелени водорасли на талази изхвърли бурното море край Бургас. Силният вятър от североизток вдигна вълната до 2-3 метра и направи къпането рисковано, а заради купчините слузести растения - и крайно неприятно.

Летовници масово прескачат купчини водорасли по плажа. На десетина метра от брега пък те са образували плътна мрежа в морето.

След края на работния ден стопаните на плажове обещаха да мобилизират екипи за почистване на ивиците, макар да се очаква през нощта да се натрупат нови бунища. Ако не бъдат изхвърлени, от горещините гният и от тях се носи неприятна миризма.

Мрежа от гъсти водорасли пък попречи на бургаския състезател Клемент Саръстов да финишира първи на държавното първенство по ветроходство в клас "Оптимист". На метри от финала лодката му забуксувала сред плътен килим от водорасли и забавянето го класира втори, съобщи "24 часа".

Масово плажовете по Южното Черноморие вдигнаха червен флаг за бурно море, а зоните с лагеруващи деца бяха преградени с въжета, за да не влизат във водата. Заради бурното море бяха прекратени и пътуванията с корабче до остров Света Анастасия.

Вълнението в Бургаския залив бе 3 бала и отказа плавателните съдове да возят туристи на острова на 7 мили югоизточно от града.

Сред неуспелите да го посетят бе и министър Николина Ангелкова, която два пъти се пробва с различни кораби. Плавателните съдове обаче се отказаха да продължат рисковото плаване, освен това прогнозите бяха за усилване на вятъра и още по-големи вълни, което прави невъзможно връщането от острова в по-късните часове.
 

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини