От х:

Днес в x:

Допълнителни $100 милиарда за бизнеса с алкохол - от безпилотните коли

Business Insider представи една интересна гледна точка за последствията от внедряването на автомобили с автопилоти. Представете си, че вече няма да се налага да кажете "Не" на още едно питие, защото трябва да шофирате. Внедряването на нови технологии за безпилотно управление на автомобили и системи за доставки на различни стоки чрез роботизираните автомобили могат да реализират допълнителни $100 милиарда в сферата на бизнеса с алкохол.

Масовото внедряване на роботизирани автомобили с автопилот и развитието на доставките на най-различни стоки с тези автомобили ще реши проблема с несъвместимостта на употребата на спиртни напитки и шофирането. Нещо което неизбежно ще окаже голямо влияние на ръста на алкохолния пазар" - се казва в изследването на уеб-ресурса.

Към днешен ден годишният доход на глобалния алкохолен пазар се оценява на около $1,5 трилиона. При масовата поява на безпилотни автомобили по пътищата, хората се очаква да започнат да изпиват по още едно питие седмично. Това ще доведе до около 0,8% ръст в консумацията на алкохолни напитки. По този начин, към 2025 година годишният доход от продажбата на спиртни напитки ще нарасне с около $98 милиарда.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини