От х:

Днес в x:

Франция пуска по магистралите самоуправляващи се коли

PSA Group е първият автомобилен производител, който получава необходимите разрешения от френските власти да извърши експерименти с автономен режим на управление с водачи, които не са експерти. Тестовете започват от март 2017 г. с клиенти зад волана на автономните автомобили на Групата.

Тази нова стъпка е важна крачка напред за развитието на автономните автомобилни технологии на PSA Group.

Демонстрационните автомобили с водачи, които не са експерти, могат да пътуват около 2 000 км по френските магистрали.

От юли 2015 г. досега прототипи на PSA, шофирани от водачи-експерти, са изминали 120 000 километра по европейските магистрали.

От 2020 г. някои автомобили на Групата ще се възползват от функциите на автономното управление, като ще позволяват на водачите да предоставят пълен контрол на автомобила.

С продажби и приходи от 54 милиарда евро през 2016 г. PSA Group печели от преимуществото на моделите на своите три марки, Peugeot, Citroën и DS, както и от широка гама услуги, свързани с интелигентни решения за мобилност под своята марка Free2Move. Френският автомобилен производител PSA е европейският лидер по отношение на емисиите CO2, със средно 102,4 грама CO2 на километър през 2016 г., и е новатор в сферата на автономните и свързани автомобили с 2,3 милиона такива автомобили в световен мащаб.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини