От х:

Днес в x:

Зетят на атентатора срещу "Шарли ебдо" е настанен в бежански център в България

Зетят на атентатора срещу френския сатиричен вестник "Шарли ебдо" Шариф Куаши е бил спрян на 28 юли на турската граница и е настанен в център за нелегални бежанци в България, съобщава в. "Журнал дю диманш", цитиран от БТА.

Смята се, че 20-годишният Мурад Хамид, брат на съпругата на Куаши, е искал да се присъедини към редиците на джихадистката групировка "Ислямска държава" в Сирия или в Ирак. Антитерористичната прокуратура в Париж е започнала разследване с цел да бъде издадена европейска заповед за арест срещу него.

За известно време той беше заподозрян, че е третият човек от групата нападатели, заедно с братята Куаши,които през януари 2015 г. нахлуха в офиса на "Шарли ебдо" в източен Париж и убиха 12 души, 8 от които служители на изданието. Но благодарение на солидното си алиби (бил е в час в гимназията в Шарлевил-Мезиер в момента на атентата) и на мобилизацията на съучениците му, той бързо беше оневинен, отбелязва "Журнал дю диманш". Тогава той заявява, че не иска замесването на името му в тези "варварски престъпления" да навреди на бъдещето му.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини