От х:

Днес в x:

Ердоган: Враждебността към исляма и мюсюлманите се разраства като рак сред управниците в Европа

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че враждебността към исляма и мюсюлманите се разраства като рак сред управниците в Европа, предаде Анадолската агенция, цитирайки думите на президента на заседание на парламентарната група на управляващата Партия на справедливостта и развитието /ПСР/ днес.

По повод на карикатурата, на която е изобразен на корицата на днешния брой на френското списание "Шарли ебдо", той каза, че дори не я е погледнал.

По отношение на обидните карикатури към пророка Мохамед обаче той каза, че за Турция е въпрос на достойнство да се изправи срещу тези нападки.

"За съжаление преминаваме през период, когато враждебността към исляма и мюсюлманите, неуважението към Пророка се разраства като рак сред управниците в Европа", каза той.

По думите му Франция и Европа като цяло не заслужават агресивната, провокативна, враждебна политика на френския президент Еманюел Макрон и онези, които споделят същия манталитет. Ердоган прикани "европейците със здрав разум да подемат инициативи срещу тази опасна тенденция в името на светлото бъдеще на себе си и своите деца".

"Вярвам, че враговете на исляма и Турция, които под предлог свобода нагазват в тресавище на злоба и омраза, ще се удавят в него и ще си отидат", каза още той.

Според него случващото се е знак за "завръщане на Европа към периода на варварство".

"Всъщност те искат отново да подемат кръстоносен поход", смята Ердоган. "На нашите земи, в тази страна има 435 църкви и синагоги, които се намират под грижите и закрилата на държавата", изтъкна още той, подчертавайки, че страната му не се меси в ничия религия и вяра.

Ердоган спомена и случая с полицейската акция в джамия в Германия по време на сутрешна молитва, като заяви, че канцлерът Ангела Меркел не е могла да му обясни действията на полицаите.

"От мюсюлманите не стават терористи, от терористите не стават мюсюлмани", каза още турският президент. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Не
    Независим
    1 0
    20:51, 28 окт 2020
    Джамии в Европа Над 10000, В Гърция са близо 400
Последни новини