От х:

Днес в x:

Хилари Клинтън е новият държавен секретар на САЩ

Хилари Клинтън е приела поста държавен секретар в администрацията на новоизбрания президент на съединените щати Барак Обама. Това съобщи вестник "Ню Йорк Таймс" като се позова на двама от съветниците на бившата първа дама. От кабинета й обаче отказаха да коментират информацията и обявиха, че е твърде рано тя да се оповестява публично.

Високопоставен съветник на сенатор Хилъри Клинтън каза, че е прибързано да се съобщава, че тя е приела поста на държавен секретар. Той потвърди, че се водят разговори между нея и приближените на Барак Обама, но не посочи какъв етап са достигнали.

По време на кампанията за първичните избори Хилари покани Обама да заеме пост в бъдещото й правителство. Тогава той също й отправи подобно контра предложение.

Очаква се на поста министър на финансите да бъде назначен Тимъти Гейтнър - президент на банката за Федералния резерв. Според някои информации Обама ще избере бившия кандидат за президент и настоящ губернатор на Ню Мексико Бил Ричардсън за министър на търговията.

Досега официално е оповестено само назначението на Рам Еманюел за шеф на администрацията на новоизбрания президент. Останалите членове на кабинета ще станат ясни най-рано в четвъртък.

Междувременно пазарите веднага реагираха но новината, че Гейтнър ще бъде министър на финансите в новата администрация. Индексът "Дау Джоунс" се повиши с повече от 6% само за един ден.

Източник: kalendar.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини