От х:

Днес в x:

Двама задържани за побой на свидетел срещу Ценко Чоков

В нощта срещу четвъртък в заведение на автогарата във врачанското село Галиче е бил брутално пребит Цветомир Петров Таралански - Цоло.

30-годишният мъж бил свидетел по досъдебното производство срещу скандалния кмет на селото Ценко Чоков.

Малко след 3 часа в четвъртък пред заведението пристигнал 21-годишният Спас, големият син на арестувания кмет, в компанията на двама мъже. Още със слизането от автомобила, те започнали да бият с бухалки Цветомир Таралански и спрели едва когато той останал да лежи в безсъзнание на земята, съобщи BulNews.bg.

"Биха ме, защото имам стари спорове с тях, чупих тяхна кола, блъсках я”, заяви пред Нова телевизия Таралански. 

Очевидци на нападението незабавно подали сигнал на спешния телефон 112. Пребитият свидетел е настанен в болницата в Бяла Слатина в много тежко състояние.

Още същата нощ полицията е започнала да работи по случая и да изяснява причините за жестокия побой. Извършителите на побоя са двама братя - на 38 и 35 години от Мездра - и те са задържани, съобщиха от МВР. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата. 

Съпругата на Чоков – Цветелина Нелова е категорична, че пребитият мъж не е свидетел по делото срещу дългогодишния кмет на селото.

Това момче не се води свидетел в обвинението Ценко. Искат да унищожат нашето семейство”, оплака се Цветелина Нелова. Тя е категорична, че синът й Спас си е бил у дома във вечерта на побоя. 

Междувременно от Областната дирекция на МВР във Враца съобщиха, че началникът на РПУ в Бяла Слатина главен инспектор Красимир Йончев е подал оставка. Засега не се посочват мотиви за оставката на полицейския началник.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини