От х:

Днес в x:

Джентълменът Щерев върна в Марица два огромни шарана, били женски

    Професорът по риболов и тънък познавач на въдичарството Щерю Щерев се похвали в социалната мрежа с поредния си удар на Марица. Огромен, заковал теглилката на 7,100 килограма, шаран попадна в тефтерчето на трофеите на рибаря, и то без преувеличение. И това не е всичко. Още два, но женски екземпляра, са се хванали на въдицата на майстора. Единият от тях още по-голям от мъжкия. В духа на истинския риболовец, който милее за флората и фауната на любимите си места, Щерев пуснал женските екземпляри обратно в реката. „Аз съм джентълмен!“, затапва той колегите си с въпросителни за жеста. Големият рибок е клъвнал на сладка царевица призори. Щерю, който всяка сутрин по изгрев слънце прави физзарядка край водата, забелязал раздвижването и успешно го извадил сам. После си премерил кръвното.

    Запаленият риболовец от години си има бивак край реката и прекарва лятото край водата, отдаден на любимото си хоби. Щерю, който е професионален китарист, често свирел на рибоците и така ги омайвал, че почти няма случай да се прибере без улов, разказват посветени от него в тайнството на въдичарството.

    За последния си удар обаче професорът риболовец споделя, че макар и сравнително голям, за него 7-килограмовият шаран е средно статистическа вечеря за 6 души. Половината изпържили по класическия начин, а другата половина намятали като пържоли на скарата.

    “След този знаменит шаран - 7,100 кг, ми премериха кръвното. Съвсем нормално, речно кръвно, като на рейнджър. Имало адреналин... Глупости. Адреналинът е за подрастващите, те да му мислят как да срещат предизвикателствата - с валидолче или плюнка в пазвата. Ха наслука на всички речни и текущи братя! Че реката не е до колене, то е ясно!”, коментира професор Щерев и за доказателство показва снимка с измереното кръвно.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ск
      скрябин
      7 -9
      20:07, 13 юли 2016
      Чудя се наакъла на професора Марица е толкова мръсна че даже да не наближаваш на 100м а той се мокри и лови и ЯДЕ риба от таяКЛОАКА Как може бе професоре
      • Az
        az
        1 -2
        22:29, 13 юли 2016
        ти май не си ял маришка риба
    • 2
      Бо
      Борис Архондев
      7 -5
      22:38, 13 юли 2016
      Река Марица е красота и богатство. Изхранвала е поколения. Ти "драги" ми СКРЯБИН нито си ходил,нито си ял,а още по-малко хващал.За това ме хвани за хуя!
    • 3
      Ко
      Коста
      4 0
      23:55, 13 юли 2016
      Марица e Бистра и чиста река - Водата синя - дъното се вижда с око. Няма химикали, няма токсини и тежки метали от заводи предприятия и фермери.... като се почне от Софиско Пазарджишко Пловдивско Димитровграско - колкото по надолу се слиза толкова по чиста става към Любимец вече Свети :) а на Турско греее... :) Те ТАМ МНОГО РИБА ХВАТАТ - ЧЕ И ЯДАТ :)))))
    • 4
      Се
      СЕЛЕНЖЕР
      2 0
      09:03, 14 юли 2016
      Вече може да се каже,че се е почистила от тежките метали,защото ги няма онези производства около пловдив...също и оловно цинковия комбинат не вкарва нищо към марица,та за туй пробите на вода,която цяло хасково я пие вече е добра...но тежко и горко на предишните поколения,които безразсъдно пиеха вода от чешмите...резултатите ги знаем,жертвите също...
    Последни новини