От х:

Днес в x:

Динко с куп грозни обиди към БХК, обяви и, че ИД дава награда за главата му

Няма какво да ме притеснява. Така Динко Вълев коментира проверката на прокуратурата по сигнал на Българския хелзинкски комитет (БХК), че подбужда към дискриминация, насилие и омраза. Присъдата за такова деяние е от 1 до 4 години затвор.

Вълев смята, че не подбужда към омраза. Кой кого намери – те мен или аз тях? Опитаха се да ме нападнат, какво да правя? В България е пълно с „некви жени”, някакви „мухльовци”, които не излизат от вкъщи. Хелзинкският комитет ги финансира чужда държава, коментира емоционално Динко, който ги определи за „путьовци”. Ако бяха на моето място, щяха да бъдат на...ни ей там, на границата, избухна Вълев пред bTV. Той добави, че ако е бил убит, е щял да бъде забравен и да няма виновни. Версията му категорично е, че той си е карал АТВ-то. Вълев уточни и, че след този случай е обещал на някого да не ходи по границата, но не каза пред кого е обещал.

Ако се притеснявах от нещо, щях да ида в САЩ, имам американско гражданство, подчерта Вълев. Той разкри и, че в Интернет имало обявена цена за главата му – 50 000 долара. По думите му наградата я дава „някаква Ислямска държава”.

Същевременно Нидал Алгафари иронизира Вълев – че някакви хора специално дошли в България да търсят да нападат Динко. Алгафари е убеден, че Динко е проявил криворазбран патриотизъм. Не е лош човек, но се опита да се направи на по-интересен.

Проверката на прокуратурата

От постановлението на РП – Средец става ясно, че на 14 февруари 2016 г. Вълев се обадил на телефон 112, за да съобщи, че е задържал на черен път между селата Долно Ябълково и Белеврен 16 чуждестранни граждани – 15 възрастни и едно малко дете/бебе. На операторите Вълев заявил, че ще „запука“ и „изпише“ някой от задържаните, а на записа се чува и как крещи на английски език „Всички долу“, как псува, как се заканва, че ще убие един „циганин“ и че „ще ги поударя малко… ще ги лопам“.

Съгласно постановлението на прокурор Валентина Маджарова цялостното поведение на Вълев е дискриминационно. „Дискриминационният елемент е именно субективната причина, поради която Вълев извършва деянието, доколкото няма данни той да страда от психическо заболяване“, се произнася тя. „В случая от субективна страна данните позволяват налагане на извод, че Д. Вълев е действал с формирани стереотипни пристрастия и предразсъдъци.

 

Източник: http://www.actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини