От х:

Днес в x:

Стрелбата в Слънчев бряг била за паркомясто, твърди шефът на Полицията

В МВР са имали данни, че бившият им колега Христо Георгиев, известен като Ицо Полицая, се готви за ново престъпление, съобщи пред bTV Началникът на полицията главен комисар Христо Терзийски.

За извършването на обира на заложна къща Ицо Полицая е чакал своя „другар” да излезе от затвора. Информацията била доста оскъдна, за да се вземат превантивни мерки, поясни шефът на полицията.

Комисарят се похвали с 20 % спад в обирите на коли и убийства от началото на годината и сподели положителни резултати в противодействието на контрабандата и понижаване на корупционния натиск в „Пътна полиция”.

Криминалните прояви на Ицо Полицая са били добре известни на колегите му. След уволнението му от системата на МВР за корупция и съпричастност към престъпление, списъкът с противозаконни прояви се увеличава „След като напусна МВР той се занимаваше само с криминални неща - обир на 3 златарски ателиета, има досъдебни производства за тях, оказване на съпротива на полиция, кражба на автомобил”, посочи комисар Терзийски.

Имало информация, че Георгиев няма да се върне към нормален начин на живот след последното му излизане от ареста през март. Данните обаче не са били конкретни и когато на телефон 112 идва сигнала за обира на бул. "Ломско шосе" в ж.к. "Надежда" полицията не е наясно срещу кого се изправя.

„Сигналът на 112 дойде от гражданин за грабеж на златарско ателие. Не знаехме, че е той. Когато използваме групите за задържане отчитаме риска от съпротива”, уточни Терзийски.

Относно стрелбата в курорта Слънчев бряг, при която имаше един убит, главният комисар потвърди повода за напрежението - спор за паркомясто. „Полицията действа адекватно, за да задържат извършителите”, смята той, като уточни, че в основата на ескалацията на „спора” е бил въпрос на его - кой е по-силен и по-мощен.

Припомняме, при тази престрелка бе ранен и Димитър Желязков - Митьо Очите, който по свидетелски показания отишъл с бронежилетка във въпросното заведение.

Няма развитие по разследването на убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина. Комисарят беше категоричен, че за него ще е личен неуспех, ако до края на кариерата му извършителят не бъде открит.

По темата за придобивките на полицията при пенсиониране Терзийски смята, че е нужно разграничаване от административните служби. По думите му най-тежкият труд е на улицата - криминална и гранична полиция, охрана на обществения ред, които нямат нищо общо с администрацията във вътрешното ведомство.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини